Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΙΤΕΑ: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο: «Πλακόστρωση πεζοδρόμου από παιδική χαρά έως Μαϊάμι Δ.Κ. Ιτέας».


Εντάχθηκε την 22/05/2013 με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη (ως εκπροσώπου του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης της συγκεκριμένης δράσης του Ε.Σ.Π.Α.,  Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) και δημοπρατείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Δήμο Δελφών η κατασκευή του έργου με τίτλο: «Πλακόστρωση πεζοδρόμου από παιδική χαρά έως Μαϊάμι Δ.Κ. Ιτέας».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 567.000,00 € και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από το τρέχον Ε.Σ.Π.Α. και συγκεκριμένα το Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος» και σύμφωνα με την μελέτη του έχει χρονική διάρκεια υλοποίησης 180 ημέρες.
Η συγκεκριμένη ανάπλαση ξεκινά από την παιδική χαρά  που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη λιμένος Ιτέας και εκτίνεται έως την περιοχή Μαϊάμι της Ιτέας.
Η παρέμβαση περιλαμβάνει πλακόστρωση με πλάκες γρανίτη κατά μήκος του πεζόδρομου, ενώ  έχει ληφθεί υπόψη η απορροή των όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα. Προς το μέρος των παρτεριών θα κατασκευαστούν 14 καθιστικά από λιθοδομή και επίσης το έργο περιλαμβάνει τοποθέτηση νέου δικτύου ηλ/φωτισμού καθώς και φωτιστικών σωμάτων.
Προβλέπεται επίσης η αναβάθμιση της παιδικής χαράς με τοποθέτηση νέου εξοπλισμού καθώς και η στρώση της με ειδικό χυτό ελαστικό δάπεδό ασφαλείας. Σύμφωνα με την φυτοτεχνική μελέτη που περιλαμβάνεται θα φυτευτούν φυτά και θάμνοι καθώς και χλοοτάπητας στα παρτέρια που βρίσκονται εκεί.
Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Η εργώδης προσπάθεια του Δήμου Δελφών για την μελέτη έργων, την λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά  προγράμματα του ΕΣΠΑ τα προηγούμενα χρόνια, αποδίδει ήδη καρπούς. Η ένταξη και του συγκεκριμένου έργου και η  χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ μας ικανοποιεί αφού εντάσσεται στην πάγια πολιτική μας να μην απολέσουμε καμία χρηματοδότηση απαραίτητων υποδομών που μπορεί να διεκδικήσει ο Δήμος μας χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες μας. Πρόκειται για απαραίτητη υποδομή του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Δελφών, αιχμή του οποίου είναι η Ιτέα. Επίσης στην Ιτέα θα κατασκευαστεί στα πλαίσια αυτού του έργου, κατά τις προδιαγραφές που ισχύουν πλέον, η παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή. Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός των προσεχών ημερών και θα υλοποιηθεί άμεσα». 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ, ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ? ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ : ΑΦΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΛΗ ? ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ : ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΒΥΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ???

Ανώνυμος είπε...


φιλε 1:12,
εχω κι εγω 2 αποριες...εχεις αποφασισει για το καινουριο ονομα της πολης μας(αλλα μαλλον νομιζεις οτι ειναι δικια σου,συγνωμη της ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ηθελα να πω)?και αν δεν μενεις κοντα στην θαλασσα,θες να σου τη φερουμε μπροστα στην πορτα σου?οτι θες εσυ,αν θες αφηνουμε και τον ηλιο πανω απο την ιτεα συνεχεια να εχεις 24 ωρες φως.ρε δεν εχετε τι να κανετε γεροντοπαραξενοι?

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν. Μισό εκατομμύριο για πλακόστρωση??? Και φώτα γιατί να αλλάξουν? Πριν 2-3 χρόνια δεν πήραμε καινούρια που είναι μια χαρά?
567.000 για ένα έργο που μπορεί να ομορφύνει τον πεοζόδρομο αλλά σιγά την αναγκαιότητα που έχει τώρα! Άλλα θέματα τρέχουν και δεν φτάνουν!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΩΝ 7.07 ΚΑΤΙ ΣΕ ΕΤΣΟΥΞΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Ν ΑΞΚΟΥΩ ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ {ξερω παρα πολυ καλα}! ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΝΥΧΤΑΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ! ΜΟΛΙΣ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΕΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΠΝΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΟΥ " ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ???

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ !!! ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ !!!! ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ !!!!!! ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ .ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ . Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ .ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΤΟ 70 80 90 ΑΠΟ ΥΠΑΡΞΗ ΒΩΞΙΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ !!!!!!ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΡΑΙΩΝΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΑΥΤΑ ΧΟΝΤΡΕΝΟΥΝ !!!!!! ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΙΤΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ !!! ΑΥΤΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...


3:37
ειμαι 38 χρονων και κανω 2 δουλειες και ενιοτε 3,δεν καπνιζω και πληρωνω
κι εγω οπως "δημοτικους" φορους αλλα θελω την πολη που γεννηθηκα ζωντανη και δραστηρια..αν εσυ εισαι απο αυτους που την θελουν χωριο και νεκροταφειο εχει και αλλα μερη γυρω,γυρω...βλεπε αγ.κωνσταντινος,σερνικακι,αγ.ευθυμια. κ.α.!α,και να μην ξεχασω,γινονται κι εκει κατι πανηγυρια κατα καιρους,αν το σκεφτεις να πας εκει να μεινεις,θα εισηγηθουμε να καταργηθουν για να μην ενοχλησαι.θα εισαι φαινεται κι εσυ απο τους καλους πελατες των μαγαζιων(ενα μπουκαλακι νερο απο περιπτερο,μια ωρα περπατημα και παγκακι και μαζεμα σπιτι)στο πρωτο νεκροταφειο που θα βρεις μπουκαρε μεσα να δεις ησυχια και αν σου αρεσει μεινε κιολας.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον μόνο ο 1:12 μένει κοντά στην παραλία. Οι υπόλοιποι είστε σε απόσταση ασφαλείας και μια χαρά χουζουρεύετε.

Είπαμε άλλο να παίζει δυνατά τις μέρες του 15αύγουστου που γιορτάζετε την κοίμηση της θεοτόκου ξέφρενα και άλλο ΟΛΟ το καλοκαίρι, καθημερινές και σαββατοκύριακα.

Μην λέτε ότι θέλουν να την κάνουν νεκροταφεία την Ιτέα και τέτοια άλλα. Αυτή τη στιγμή η Ιτέα έχει τα περισσότερα μαγαζιά που είχε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι επιλογές είναι ή καταπάτηση των νόμων και των δικαιωμάτων των πολιτών ή νεκροταφείο?

Το να παίζει κάποιος μουσική σε νόμιμα επίπεδα και με ηχομόνωση προς την πόλη το λέμε νεκροταφείο?

Δεν ξέρω αν μένεις κάπου που δεν σε ενοχλεί αλλά προς σεβασμο στους συμπολίτες σου θα έπρεπε να διεκδικείς τα νόμιμα και όχι το κερδος του κα΄θε επιχειρημτία γιατι ζωντανή πόλη μπορεί να υπάρξει και χωρις να καταπατούνται τα δικαιώματα μας......βγες λίγο παραέξω να δεις τι σημαίνει ζωντανή πόλη και γιατί δεν πατάει τουρίστας στην Ιτέα και θα καταλάβεις ότι η ηχορύπανση δεν είναι αυτή που κάενι την διαφορά....