Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τίνος όμηροι είναι οι μαθητές κ. υπουργέ;;;


Γράφει ο petrosdiver.
Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα για την απεργία των εκπαιδευτικών.
Επίσης πολύ μελάνι και χρόνο  έχουν καταναλώσει για το ίδιο θέμα και τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, δηλώσεις, εκπομπές, απευθείας συνδέσεις.... η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο.
Ακούμε στα τσοντοκάναλα της διαπλοκής:
"Οι μαθητές όμηροι των καθηγητών", " θα πάνε χαμένοι οι κόποι μιας χρονιάς", "η κοινωνία δεν πρέπει να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα", "θα χαθεί το μέλλον των παιδιών μας" και χίλια δυό ακόμη τέτοια φαιδρά.
Το κερασάκι όμως στην "τούρτα" έρχεται από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού (και γαμώ τους τίτλους), κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει αποφασισμένος
...να μην επιτρέψει να διασαλευτεί η γαλήνη που επικρατεί στην ελληνική παιδεία (!!!).
... κανείς δεν μπορεί να παίξει με το μέλλον των παιδιών μας (!!!),
δηλώνοντας ότι οι εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους διαφορετικά θα εφαρμόσει το "δημοκρατικό μέσο" της "προληπτικής επιστράτευσης".
Και φυσικά σαν καθηγητής Διεθνών Σχέσεων που είναι και μέλος της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων, γνωρίζει πολύ καλά πώς να πυροδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Όλο αυτό το ενδιαφέρον του κ. υπουργού θα ήταν κατανοητό εάν μιλούσαμε για κάποια άλλη χώρα,  ίσως κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης και όχι την Ελλάδα.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία και των μαθητών και των γονιών τους όπως αντιλαμβάνομαι την αγωνία των ασθενών όταν απεργούν οι γιατροί ή οι φαρμακοποιοί.
Όπως αντιλαμβάνομαι την αγωνία των πολιτών όταν απεργεί η ΔΕΗ, το Μετρό και τα λοιπά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...
Όπως αντιλαμβάνομαι ότι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι κυβερνητικοί αντί να προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα, προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τις διάφορες κοινωνικές ομάδες και να σταματούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις,  που στο φινάλε είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες (Άρθρο 23).
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν τις απεργίες και ειδικά στην Ελλάδα των μνημονίων και της Τρόϊκας η απεργία πρέπει να εξαφανιστεί , να απαγορευτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό είναι το ζητούμενο.
Δήλωσε ο κ. υπουργός πως θεωρεί, ότι η απεργία των εκπαιδευτικών στις εξετάσεις  θέτει τους μαθητές σε ομηρία. Μάλιστα...!!!
Τώρα για να καταλάβω..., με το σκεπτικό του υπουργού τα παιδιά μας τα υπονομεύουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι ίδιοι οι παιδαγωγοί τους και τα θέτουν υπό ομηρία.
- Όμηροι ποιών είναι τα παιδιά που πάνε νηστικά και λιποθυμάνε στα σχολεία,
- Όταν δεν έχουν καθηγητές, όταν συγχωνεύονται σχολεία, όταν  κλείνουν πανεπιστήμια και  ΤΕΙ, τίνος όμηροι είναι τότε τα παιδιά;
-  Όταν στοιβάζονται σε αίθουσες 30 - 30 χωρίς βιβλία, παράθυρα  και θέρμανση το χειμώνα τίνος όμηροι είναι τότε τα παιδιά;
- Όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο, το πανεπιστήμιο, τις σπουδές τους επειδή οι γονείς τους δεν έχουν πλέον δουλειά, τότε τίνος όμηροι γίνονται αυτά τα παιδιά;
- Όταν μαθητές πεθαίνουν από "μαγκάλια", όπως τα παιδιά στη Λάρισα, τότε τίνος όμηροι είναι;
- Όταν με φωτοτυπίες και γνώσεις λειψές οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια ή στην ανεργία ή μετανάστες εργάτες στα εργοστάσια της Μέρκελ, τότε τίνος όμηροι είναι αυτά τα παιδιά;
- Γιατί με το ποσοστό της ανεργίας να βρίσκεται στο 60% τα περίπου 700.000 παιδιά που δεν έχουν δουλειά, υπό ποιών την ομηρία βρίσκονται;
Συμπέρασμα:
Θα πρέπει εσείς που διαχειρίζεστε τα "κοινά" και εκτελείται τις εντολές των Τροϊκανών να καταλάβετε ότι η απεργία των καθηγητών όχι μόνο πρέπει να γίνει , αλλά επιβάλλεται να γίνει. Και θα πρέπει να τύχει της συμπαράστασης ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.
Είναι πλέον καιρός ο Έλληνας να αφήσει τον καναπέ να βγει στο δρόμο και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Γιατί θα πρέπει να καταλάβει ότι ούτε σωτήρες υπάρχουν και  ο μόνος τρόπος να δει μια "άσπρη μέρα" είναι να απαλλαγεί άπαξ δια παντώς απ' το σάπιο πολιτικό κατεστημένο.
 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!!ΜΕ ΚΥΝΟ....ΒΟΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ.(ΣΚΥΛΙΣΙΟ ΔΗΛΑΔΗ)!!!ΑΦΟΥ ΣΚΥΛΙΑ ΛΥΣΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ο συντακτης προφανως ειναι καθηγητης καλα θα κανει να σιωπησει. Ολη η κοινωνια ειναι εναντιον των καθηγητων και των δασκαλων που κοροιδευονται συστηματικα κανοντας οτι δουλευουν. Τα αποτελεσματαειναιεμφανη. Γυμνασιοπαιδα που γραφουν λαθος ακομα καιτο ονομα τους, λυκειοπαιδα πουδεν μπορουν να γραψουν ουτε μιση σελιδα εκθεση πλουσιου λογου. Για να μην θυμηθω τα προνομια. Ποσο χρονο παιρνει αδεια μια εγκυος στο δημοσιο και ποσο στο ιδιωτικο τομεα? ποσους μηνες αραλικι εχει ο χρονος? ποσες ωρες-60λεπτα εχει η ημερα εργασιας του καθηγητη? η συντριπτικη πλειοψηφια του διδακτικου κοσμου ειναι ενα παρασιτικο μορφωμα του δημοσιου, το κακο σπυρι της παιδειας. Και η αληθεια οτι μαζι με τα ξερα καιγονται και τα -ελαχιστα- χλωρα!
Υγ: Συγνωμη για τον τροπο γραφης αλλα γραφω απο κινητο!
Υγ: καρτερια, να βαζετε ολα τα σχολια, οχι οτι σας βολευει μονο...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΟΥΦΑ. ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ "ΔΑΣΚΑΛΟΥ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΑΔΗΣΑΝ ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΕΙΤΕ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.
"ΚΙΚΗΗΗΗ,ΜΗ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΩΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ".ΑΕΙ ΡΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΛΗΨΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΟΣΟΙ ΔΕ,ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.(ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ,ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ).

Καρτερία είπε...

ΔΕΝ έχουν “κοπεί” σχόλια από τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Καρτερία είπε...

Ανώνυμε 3:22 μ.μ.
Άλλαξε μερικές λέξεις για να δημοσιευτεί το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΔΩΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΦΑΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΕ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩΘΗΤΕ,Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.