Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τα «ρουσφέτια» της τρικομματικής κυβέρνησης στην πλάτη 2.000 Δημοσίων

ΤΡΟΙΚΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Εδώ και μήνες το NEWSBOMB είχε γράψει με ρεπορτάζ του ότι μέχρι τέλη Ιουνίου, η Τρόικα θα απαιτήσει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Όπως κι έγινε...
Αυτό όμως που δεν είχαμε προβλέψει- και φανταζόμαστε ότι δεν το προέβλεψε ούτε η Τρόικα...- είναι η απόλυτη ξεφτίλα του πολιτικού μας συστήματος να ξεπροβάλλει ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις που διακυβεύεται το μέλλον 2.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα δουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο χωρίς άλλη εναλλακτική.
Είναι οι υπάλληλοι που οι οργανισμοί τους θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, με αποτέλεσμα να εκλείψουν οι θέσεις του και με συνοπτικές διαδικασίες οι υπάλληλοι αυτοί να... πάνε σπίτια τους. Το NEWSBOMB αποκαλύπτει σήμερα τους λόγους που οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων φορέως καθυστερούν και- σύμφωνα με κάποιες φωνές- ίσως να μην έχουν ολοκληρωθεί ούτε μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
Αν και τον φάκελο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων χειρίζεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, κομματοπαραγονταραίοι, βουλευτάδες έχουν πέσει πάνω και αρχίζουν να πιέζουν ώστε να μην καταργηθεί ο τάδε ή ο δείνα οργανισμός που εξυπηρετεί το δικό τους ρουσφετολογικό πελατολόγιο, αλλά κάποιος άλλος φορέας ακόμα κι αν αυτός κρίνεται ότι είναι ξεχωριστής σημασίας.
Στην μάχη της διαφύλαξης τέτοιων ρουσφετιών έχει πέσει και το ΠΑΣΟΚ με την πρόσφατη συνάντηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην είναι τυχαία. Το ΠΑΣΟΚ πιέζει ώστε να προστατευτούν οι οργανισμοί και οι φορείς εκείνοι που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια ως... «μηχανισμοί ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων και προσλήψεων».
Όσο όμως κάποιοι υπάλληλοι προστατεύονται από κομματικά συμφέροντα με αποτέλεσμα να διατηρούνται στις θέσεις τους ως αποτέλεσμα πιέσεων που ασκούνται να μην καταργηθούν οι οργανισμοί/φορείς που δουλεύουν, τόσο κάποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι θα θυσιαστούν ως «Ιφιγένειες»...
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει χρέος να δώσει μαζί με την λίστα των φορέων που θα καταργηθούν, και την αιτιολογική λίστα για τους λόγους που καθένας οργανισμός/φορέας καταργείται. Ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τα κριτήρια που επελέγησαν για τους οργανισμούς στους οποίους θα μπει τελικά «λουκέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: