Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Νέο Μνημόνιο αρχές του 2014 προαναγγέλλει ο Κουβέλης


Τη σύναψη ενός νέου Μνημονίου στις αρχές του 2014 αναμένεται να προαναγγείλει ο Φ. Κουβέλης, ανοίγοντας σήμερα τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Μέχρι εκείνη την ώρα, όμως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι, κατά τον ίδιο, η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, όπως και οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, ώστε να διατηρηθεί το θετικό κλίμα και «να προετοιμαστεί το έδαφος».
Η νέα συμφωνία, κατά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, θα περιλαμβάνει δραστική μείωση του χρέους, ενίσχυση της ανάπτυξης και αποκατάσταση των αδικιών.
Ο κ. Κουβέλης θα υπερασπιστεί τις αποφάσεις του κόμματος εντός της κυβέρνησης και θα δικαιολογήσει την πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα ως αποτέλεσμα των σημερινών συσχετισμών. Και ενώ μέχρι πρότινος ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, τώρα που η ΔΗΜΑΡ το αποδέχθηκε, αναμένεται να το προβάλει ως νίκη στα σημεία: θα επικαλεστεί το σεβασμό και τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου.
Θα μιλήσει εκ νέου υπέρ της προώθησης του αντιρατσιστικού νόμου και θα υπογραμμίσει πως η αυστηροποίηση αποτελεί μονόδρομο. Θα ταχθεί κατά της πόλωσης, υπέρ των συνεργασιών και θα εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι στοχεύει σε γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση και επενδύει στην ένταση. Ακόμη και για τα πλέον βασικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα, αναμένεται να πει ο κ. Κουβέλης, είναι φανερή η πολυγλωσσία και οι εσωκομματικές διενέξεις στην Κουμουνδούρου.
Θα ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών «στην ώρα τους, όπως ορίζει ο νόμος» και θα καλέσει ανασυγκρότηση των περιφερειακών οργάνων του κόμματος για προγραμματισμό δράσης. Θα προαναγγείλει συνεργασίες «χωρίς στερεότυπα και αποκλεισμούς» και θα καλωσορίσει τις συνθέσεις, επιχειρηματολογώντας υπέρ της γραμμής ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προσφέρεται για κομματισμούς.
Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΒΕΛΗΣ.Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ!!!