Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

H ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΣΧΟΛΗ…


  Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Δελφών κ. Νικολάου Δημ Φουσέκη σχετικά με το άρθρο της εφημερίδας μας, το οποίο αδιαπραγμάτευτα  είναι ένας ύμνος ουσιαστικά στον ίδιο και τις δράσεις του.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας και ώρα  7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Πνευματική Συνάντηση «Ο Δελφικός Δεσμός-1», του επιστημονικού δυναμικού των Καθηγητών/ Ερευνητών σε ΑΕΙ / ΤΕΙ / Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας και της αλλοδαπής που έλκουν την καταγωγή τους από τον Δήμο Δελφών.
Η εκδήλωση αυτή ήταν η δεύτερη (η πρώτη διεξήχθη στους Δελφούς με την επιτυχή συνεργασία του Δήμου Βέροιας) και μια από τις πολλές δραστηριότητες που σχεδιάζει και πρόκειται να υλοποιήσει η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Στρατηγικής & Πολιτιστικού Σχεδιασμού του Δήμου Δελφών πάντα με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με αυτή την κίνηση πραγματοποιήθηκε η πρώτη γνωριμία των μελών της Επιτροπής του Δήμου, των εκπροσώπων της νέας Δημοτικής Αρχής και των καταγόμενων από τον Δήμο Δελφών, μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της αλληλεγγύης και των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των παραβρισκόμενων και ειδικά του επιστημονικού δυναμικού της περιοχής μας ώστε να λειτουργήσει ομαδικά και συντεταγμένα στην κατεύθυνση της προόδου του Δήμου και των Δημοτών του.
Η παρουσία συμπατριωτών μας επιστημόνων από όλα σχεδόν τα ΑΕΙ/ ΤΕΙ / Ερευνητικά Ιδρύματα της Χώρας ήταν τιμητική, ο θερμός λόγος και ο ενθουσιασμός τους για την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας ήταν προφανής και αυτό ικανοποίησε τους οργανωτές και κατέδειξε την επιτυχία του όλου εγχειρήματος
Επειδή μερίδα των τοπικών Μ.Μ.Ε. πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της εκδήλωσης, αναφέρθηκε (είτε εν αγνοία τους, είτε ηθελημένα) σε ανυπόστατα σενάρια περί των σκοπών και των διοργανωτών της εκδήλωσης, διαστρεβλώνοντας την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1ον) ουδεμία σχέση είχε στην προαναφερθείσα εκδήλωση οποιαδήποτε Οργάνωση ή Εταιρεία του Ιδιωτικού Φορέα ή θα έχει στο μέλλον, 
2ον) Η Δελφική Ιδέα δεν αποτελεί αποκλειστικότητα ορισμένων ατόμων ή συλλόγων, αλλά είναι σύμβολο υψίστων αρχών που εισήγαγε το ζεύγος Άγγελου & Εύας Σικελιανού και περικλείει πανανθρώπινες αξίες,
3ον) Εκδηλώσεις παρελθόντων ετών με το Δήμο Δελφών που κάποια ΜΜΕ συνέδεσαν με την τωρινή Δημοτική Αρχή είναι εντελώς άσχετες,
4ον) Το κόστος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η πρώτη που έγινε ποτέ στο Δήμο Δελφών, πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική χρηματοδότηση του Δήμου μας με 1.000,00 €, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις διαδικασίες που προβλέπονται για την οικονομική διαχείριση των Ο.Τ.Α.,
5ον) Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας, κ.κ. Αθηναγόρας, τον οποίο ευχαριστούμε για άλλη μία φορά δημόσια για την υποστήριξή του, αφού ενημερώθηκε για τις πραγματικές διαστάσεις και προθέσεις της εκδήλωσης, ανενδοίαστα συγκατατέθηκε στην πραγματοποίηση αυτής και άλλων τέτοιων πνευματικών εκδηλώσεων.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να συγχαρούμε τα μέλη της Επιτροπής και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της πνευματικής συνάντησης «Δελφικός Δεσμός-1» (προσωπικό, εθελοντές και ΜΜΕ) και να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Δελφών θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό παρόμοιων δράσεων πολλαπλού κοινωνικού οφέλους.
Στην σημερινή δεινή θέση της Χώρας μας η αλληλεγγύη αποτελεί την ελπίδα για ανόρθωση και πρόοδο σε κάθε τομέα της κοινωνικής δραστηριότητας και ειδικά της Παιδείας και της αειφόρου ανάπτυξης.
ΑΜΦΙΣΣΑ 08.09.2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



  **  Εμείς πρώτα – πρώτα οφείλουμε να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας σχετικά με την αλλαγή πλεύσης στην στάση του δημάρχου μας, ο οποίος αποφάσισε να  κάνει  εντυπωσιακή εμφάνιση  έστω και μέσω του γραφείου τύπου.( Παρεπιμπτόντως επειδή  τους πληρώνουμε, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την δημοσιοποίηση των ονομάτων του προσωπικού του γραφείου τύπου του Δήμου μας, ευχαριστούμε δε εκ των προτέρων για την συνεργασία).
  Επίσης με συναισθήματα συμπάθειας, ικανοποίησης  και υποστήριξης  προς το πρόσωπο του κ. Δημάρχου, εμείς  και η εφημερίδα μας,  πληροφορούμεθα από την ανακοίνωση για την μεγάλη επιτυχία και την θερμότατη  συμμετοχή αυτής της αειφόρου προσπάθειας, στην οποία έχουμε συμβάλλει  διαφημίζοντας και υποστηρίζοντάς την.

   Κατά δεύτερον, παρατηρούμε πως δεν  αρνείται την ουσία  και τον σκοπό της ομφάλιας Ιδέας αυτής της επιδιωκόμενης  και πολυπόθητης συνάντησης, στης οποίας την ανακοίνωση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η εκδήλωση Δελφικός Δεσμός 1 γίνεται με ομφαλό την Δελφική Ιδέα   «ως σύμβολο υψίστων αρχών που εισήγαγε το ζεύγος Άγγελου & Εύας Σικελιανού και περικλείει πανανθρώπινες αξίες».
Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε την ειλικρίνεια και την εντιμότητα του ανδρός ο οποίος μένει σταθερός στα πιστεύω και τους στόχους του.

 Κατά τρίτον, οφείλουμε να κάνουμε μια μικρή συμπλήρωση, διαδικαστική περισσότερο: ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Αθηναγόρας  μας υπαγόρευσε τηλεφωνικώς (πράγμα που  αποδεικνύεται) την ανακοίνωση,  με την απαίτηση να την γράψουμε όπως ακριβώς την είπε. Η ανακοίνωση αυτή,  την οποία ο Σεβασμιώτατος Φωκίδας έδωσε προς δημοσίευση στην εφημερίδα μας, έγινε κατόπιν επικοινωνίας μας με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου μας υπέδειξαν να ζητήσουμε εκ μέρους τους από τον Αρχιερατικό μας  Επίτροπο αναφορά ενεργειών, δεδομένου ότι έχει την κεντρική ευθύνη σε περίπτωση ασθένειας του Μητροπολίτου για τα τεκταινόμενα στην Μητρόπολη Φωκίδος.
 Την συγκεκριμένη θέση στην Ιερά μας Μητρόπολη κατέχει ο συνταξιούχος, σεβαστός μας Ιερέας Π. Νικόλαος Καραγιάννης,  ο οποίος μας επιβεβαίωσε προσωπικά – μετά από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο  που  «πληγώθηκε βαθύτατα» – τις σκηνές απείρου κάλλους και την πρωτοφανή στάση απέναντι στον Μητροπολίτη μας όταν ο τελευταίος αντέδρασε στην χρήση του Πνευματικού Κέντρου για την συγκεκριμένη εκδήλωση…

Συγκεκριμένα η  ανακοίνωση αναφέρει:

  «  Η Ιερά  Μητρόπολις Φωκίδας ασχολείται με το λατρευτικό έργο της, το Ορθόδοξο, το αγιαστικό και ενδιαφερόμεθα για την εν Χριστώ σωτηρία των μελών μας .
Αυτά τα πράγματα δεν είναι Ορθόδοξα και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε ούτε Εμείς ούτε πρόκειται να παραστούν οι Ιερείς της Μητροπόλεώς μας».

  Επισημαίνουμε ξανά ότι η ανακοίνωση δόθηκε το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Φωκίδας κ.κ. Αθηναγόρα, μετά τα περιστατικά που συνοπτικά  αναφέραμε  και άλλα που δεν επιθυμούμε να αναφέρουμε επί του παρόντος.
 Εάν χρειαστεί είμαστε πρόθυμοι να πρωτοστατήσουμε σε έρευνα προκειμένου να  διασαφηνιστεί  η περαιτέρω γενική στάση και κατάσταση ώστε να ερμηνευτούν υπό το άπλετο φως τα γεγονότα της διαχείρισης και της ευθύνης, αναλόγως της υγείας και της διατήρησης των καθέδρων και των σχέσεων όλων εν γένει των σεβαστών, αγαπητών  και πεφιλημένων.
Είμαστε στην διάθεσή σας και πάντοτε μετά από Σας, ταπεινώς διατελούντες….
 Διότι εμείς  αρκούμεθα στο να είμαστε Ορθόδοξοι και όχι  «ορθοδοξότατοι»…

  Κατά τα λοιπά οφείλουμε,  όπως επανειλημμένως άλλωστε έχουμε πράξει,  να συγχαρούμε  δια μίαν εισέτι φοράν  και να εξάρουμε τον ζήλο του Δημάρχου μας για την πνευματική και αναπτυξιακή ανάταση του τόπου. Λίγοι άνδρες την σήμερον και υπό την πίεση των εξελίξεων στην χώρα καθώς και του έντονου λαϊκού αισθήματος στην περιοχή μας, μπορούν να καυχηθούν ότι επέδειξαν τοιούτον  ζήλον  υπερασπιζόμενοι τις θέσεις και τις προθέσεις τους…κυρίως δε, τις επιλογές τους.
  Άλλωστε οι αγαπημένοι συμπολίτες και συμπατριώτες μας, αυτοδιοικητικοί και λαϊκοί,  απέδειξαν ότι ξέρουν να εκτιμούν και τις πράξεις και το ήθος του ανδρός, συνεισφέροντας με τον μοναδικό τους τρόπο στην εκδήλωση…
 Με αυτό δε τον τρόπο αλλά και με  άλλους  αποδεικνύεται και η βοήθεια που μπορεί να εισπράττει εσαεί και ο κάθε τοπικός άρχοντας από παρόμοιες στηρίξεις και φιλίες…
 
 Εμείς δε, υπήρξαμε πάντοτε συμπαραστάτες στο πλευρό του κ. Δημάρχου και επί της ουσίας το αυτό πράττουμε και στην παρούσα περίσταση, ελπίζοντας  να μπορεί να  το εντοπίσει, ακόμη…

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΦΩΚΙΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.