Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Άμφισσα 27-11-2009

Με αφορμή όσα αναγράφονται στο υπ. αριθ. 1972/26-9-2011 φύλλο της εφημερίδας ΦΩΚΙΣ, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :
Ως σύλλογος εργαζομένων εντολές και παραινέσεις δεν δεχόμαστε από κανένα εκτός από το ανώτερο όργανό μας την Γ.Σ. των εργαζομένων.
Επειδή λοιπόν, στην παράγραφο 10 του παραπάνω δημοσιεύματος, η εκδότρια της εφημερίδας, αφήνει υπονοούμενα για τον τρόπο δράσης και τις ενέργειές μας λόγω των οικονομικών οφειλών του Ιδρύματος προς τους εργαζομένους, σας δηλώνουμε ότι με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Γ.Σ. τον περασμένο Ιούνιο αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την λειτουργία του Ιδρύματος προσφέροντας τις υπηρεσίες μας δεχόμενοι το «πάγωμα» της απόδοσης μέρους των μηνιαίων αποδοχών μας έτσι όπως αυτές καθορίζονται από την Συλλογική μας σύμβαση, έως το τέλος της χρονιάς (2011).
Στην συνέχεια και μετά από σύγκληση της Γ.Σ. των εργαζομένων θα επανακαθορίσουμε την στάση μας.
Στην απόφασή μας αυτή οδηγηθήκαμε γιατί : α) είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και η εξεύρεση άμεσων λύσεων β) μετά από γραπτή επικοινωνία των αιτημάτων μας με την Δ.Ε. του Ιδρύματος ,είχαμε την διαβεβαίωση για το δίκαιο των αιτημάτων μας και ταυτόχρονα μας επικοινωνήθηκε το πλάνο ενεργειών της Διοίκησης για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και γ) γιατί παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας συναισθανόμαστε πλήρως την ευθύνη μας απέναντι στο Ίδρυμα και στους σαράντα τρείς (43) τροφίμους που σήμερα φροντίζουμε και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Δηλώνουμε ότι όσο μας επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις μας, θα προασπίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του, προσηλωμένοι στους σκοπούς του Ιδρύματος.
Δυστυχώς όμως, αν και πραγματικοί πρωταγωνιστές για την επίτευξη των σκοπών και της βούλησης των μεγάλων ευεργετών της πόλης μας, το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε θεατές στο «θέατρο του παραλόγου» στα σκηνικά που έστησαν κάποιοι που θέλουν να «παίξουν μικροπολιτικά ή άλλου είδους παιχνίδια στις πλάτες του Ιδρύματος με το όψιμο ενδιαφέρον τους για την περιουσία και το μέλλον του Ιδρύματος.
Επιτέλους φτάνει πια!! Σε μικρή κοινωνία ζούμε και έχουμε την δυνατότητα να διακρίνουμε την άγνοια ή την σκοπιμότητα των κρίσεων και επικρίσεων των ενεργειών της Διαχειριστικής Επιτροπής αλλά και τους «κύκλους» οικονομικούς ή άλλους που ο καθένας εξυπηρετεί.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζουμε και συντασσόμαστε με την ανακοίνωση της Δ.Ε. του Ιδρύματος που εξεδόθη στις 24-9-11 σχετικά με το κληροδότημα των μεγάλων ευεργετών Αντωνίου και Λουίζας Κονιάκου, το περιεχόμενο της οποίας τεκμηριώνει την νομιμότητα των ενεργειών της Δ.Ε. του Ιδρύματος.
Δυστυχώς όμως, και παρά τις ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες που εξηγεί η ανακοίνωση της Δ.Ε. κάποιοι συνεχίζουν να έχουν εμμονές στην επιβολή των δικών τους θέσεων παραβλέποντας αποφάσεις δικαστηρίων, παραβλέποντας εγκρίσεις εποπτικών φορέων. Προκύπτουν λοιπόν αμείλικτα ερωτήματα :
1.     Μετά τον θάνατο των ευεργετών, ποιός αποφασίζει για τους σκοπούς και την βούληση των Δωρητών και αν αυτή πραγματοποιείται ? Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές ? οι εφημερίδες ? οι συγγενείς των δωρητών ? η Δ.Ε. ? Η απάντηση είναι μία: Η Δ.Ε. και όπου χρειάζεται η εποπτεύουσα αρχή και τα αρμόδια δικαστήρια.
2.     Ακόμη και αν δεχθούμε τις προτάσεις περί αξιοποίησης με την μέθοδο της αντιπαροχής, πότε αυτό θα αποφέρει έσοδα ? πόσο σίγουρο είναι στο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε ότι θα επιτευχθεί ? ποιός εγγυάται ότι θα καταβάλλονται τα ενοίκια ? Η απάντηση είναι μία : Χρειάζονται τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια για να αποφέρει έσοδα και χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα επιτευχθεί. Επίσης με το οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει κανείς δεν εγγυάται την καταβολή των ενοικίων γιατί αν πάρουμε για παράδειγμα το Γηροκομείο της Αθήνας το οποίο αντιμετωπίζει αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα, οι ενοικιαστές του οφείλουν 2.000.000 ευρώ από ενοίκια και αδυνατεί πλέον να τα εισπράξει.
3.     Γνωρίζουν οι κρίνοντες ελαφρά την καρδία ότι αν δεν εξευρεθεί άμεση λύση στο οικονομικό κινδυνεύει η βιωσιμότητα του Ιδρύματος ? Θέλουν το κλείσιμό του ? Δεν θα υπάρξουν άμεσα οικονομικά οφέλη από την τοκοφόρα αξιοποίηση του 60% του αντιτίμου της πώλησης που ανέρχεται σε 1.260.000 ευρώ και πλέον ? Η απάντηση είναι μία : Κανένας καλοπροαίρετος πολίτης αυτής της πόλης δεν επιθυμεί το κλείσιμο και την αβεβαιότητα.
4.     Γιατί επιμένουν σε κρίσεις που αφορούν την συνένωση των κληροδοτημάτων ? Μήπως αμφισβητούν το Εφετείο ? Γιατί δεν προσέβαλαν την απόφαση τότε που έπρεπε ? Η απάντηση είναι και εδώ μία : Η συνένωση ήταν επιβεβλημένη γιατί κανένα κληροδότημα από μόνο του δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην κατασκευή και στην λειτουργία του Γηροκομείου και αυτό αποδεικνύεται από την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Πως λοιπόν θέλουν να πάνε στον Εισαγγελέα όταν πρώτα-πρώτα το Ίδρυμα διαμέσου της Δ.Ε. ζήτησε την έγκριση των δικαστικών αρχών ?
5.     Αναφορές όπως «σημεία και τέρατα…», «σοκ και δέος…», «να γίνει εισαγγελική παρέμβαση για τα κληροδοτήματα…» υπονομεύουν ναι ή όχι την φήμη και την λειτουργία του ? Η απάντηση είναι μία : Τέτοιες αναφορές μόνο κακό κάνουν στο Ίδρυμα και αμαυρώνουν την φήμη επηρεάζοντας το παρών και το μέλλον του.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμη αλλά σε αυτή την φάση που βρίσκεται το Ίδρυμα οφείλουμε να το περιφρουρήσουμε από όλους εκείνους που ηθελημένα ή αθέλητα μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν.
Ως εργαζόμενοι του Ιδρύματος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αγόγγυστα τις υπηρεσίες μας στο Ίδρυμα με βάση το χρονοδιάγραμμα που βάλλαμε στην Γενική μας Συνέλευση. Ζητάμε από τους εμπλεκόμενους φορείς ( Κράτος, Βουλευτής, Περιφέρεια. Δήμος και Εκκλησία) να σκύψουν στα προβλήματα του Ιδρύματος και να δώσουν άμεσα λύσεις
Η δική μας συνείδηση είναι καθαρή, άλλοι ας αναρωτηθούν για την δική τους !
Για τον Σύλλογο εργαζομένων
Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: