Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΤΕΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ «ΧΑΡΑΤΣΙΑ»


     Πραγματοποιήθηκε εχθές 26-9-2011, στις 8 το βράδυ,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της Ιτέας, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης “Πολίτες στο Προσκήνιο”, συγκέντρωση κατοίκων της Ιτέας, με σκοπό την ενημέρωση αφ’ ενός και την  εύρεση τρόπων διαμαρτυρίας αφ’ ετέρου, για τα συνεχώς ανακοινούμενα φοροεισπρακτικά μέτρα της Κυβέρνησης κατα το τελευταίο 15θήμερο.  Δημιουργήθηκε  προεδρείο για την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης, ενώ προσκεκλημένη Νομικός της πόλεως, ανέπτυξε διεξοδικά την νομική διάσταση του θέματος, αναφερόμενη στην ισχύ, τις παρενέργειες, τις συνέπειες και την εφαρμογή των προσφάτων κυβερνητικών εξαγγελιών.
      Αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν τα προβλήματα  τα οποία δημιουργούνται με τα νέα μέτρα απο την πλευρά των οργανωτών και στην συνέχεια εδώθει ο λόγος σε ομιλητές προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους καθώς και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του θέματος. Διαπιστώθηκε η καθολική άρνηση των μέτρων απο όλους και εκφράσθηκε με διαφορετικές προσεγγίσεις η ανάγκη συσπείρωσης των κατοίκων και η προστασία τους απο ένα ανάλγητο Κράτος, χωρίς  όμως ακρότητες και με συντεταγμένες κινήσεις.  Ηταν εμφανής η δυσφορία των παρευρισκομένων  (και ήσαν αρκετοί), για την απαξίωση  που έχει επέλθει στο πολιτικό σύστημα της χώρας, απο τα πολιτικά κόμματα  και για τον ευτελισμό της οικονομικής ζωής του τόπου. Το αποτέλεσμα ήταν να συμφωνηθεί περεταίρω κινητοποίηση, μέσω Συλλόγων, Φορέων, Σωματείων και φυσικών προσώπων και να υπάρξει δυναμική παρουσία των κατοίκων της Ιτέας, στην συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στην Άμφισσα, το πρωί της Παρασκευής  30/9..
     Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί εμπρός απο την Δ.Ο.Υ. Άμφισσας. Αντί ψηφίσματος, υιοθετήθηκε η γνωστή τον τελευταίο καιρό θέση του ΄δεν πληρώνω’.
Εδώ να σημειωθεί οτι για πρώτη φορά, απο την μεταπολίτευση και εντεύθεν, πραγματοποιήθηκε με σχεδόν  ανύπαρκτη προετοιμασία (μόλις 2 ημερών), συγκέντρωση κατοίκων της Ιτέας, με σκοπό την δημοσιοποίηση πολιτικής διαμαρτυρίας, χωρίς να επιτραπεί, απο τους ίδιους τους κατοίκους, η εκφορά και η διατύπωση κομματικού λόγου και άποψης.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ (άρθρο 4): Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.
Ο υπουργός υγείας Αντρέας Λοβέρδος (όπως και όλοι οι πριν από αυτόν) αναδεικνύετε σε προστάτη των συντεχνιών του επαγγέλματος των φαρμακοποιών. Kαι ενώ η Ελλάδα συγκλονίζετε από το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων (των πιο αδύναμων φυσικά), τα φαρμακεία παραμένουν υπό «προστασία», συνεχίζοντας να θησαυρίζουν και να κάνουν τζίρους που φαντάζουν εξωπραγματικοί στα αυτιά των κορόιδων που σπούδασαν φαρμακοποιοί. Η «απελευθέρωση» (με εισαγωγικά) του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Ή, για να το πούμε σωστότερα -διότι ουδείς παρεμποδίζεται να σπουδάζει φαρμακοποιός και κατόπιν να κορνιζάρει το άνευ αντικειμένου πτυχίο του-
της άρσης των περιορισμών δημιουργίας φαρμακείου όπου ο κάθε φαρμακοποιός επιθυμεί, έτσι ώστε να λειτουργήσει και σ’ αυτή τη χώρα ο ελεύθερος ανταγωνισμός και να γίνει πράξη η Συνταγματική ελευθερία του καθενός μας να επιχειρεί όπως αυτός κρίνει. Και ενώ όποιος σπουδάζει μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος, κλπ μπορεί να ανοίξει το δικό του γραφείο-ιατρείο, το αίσχος των προνομιούχων φαρμακοποιών συνεχίζε