Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Οριστικό τέλος στο γεμάτο προβλήματα δρόμο της ολοκλήρωσης του ΤΕΙ Άμφισσας φαίνεται ότι μπαίνει αύριο, μέρα δημοπράτησης του έργου "Αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων παραρτήματος του ΤΕΙ Λαμίας στην Άμφισσα".
Η δημοπράτηση γίνεται στα γραφεία του ΟΣΚ Α.Ε. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) που είναι και ο τεχνικός φορέας υλοποίησης του έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από στελέχη του Οργανισμού, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και αναμένεται πλήθος προσφορών από υποψήφιους αναδοχους για το έργο.
Η εκτίμηση είναι ότι μετά την ανάδειξη αναδόχου και αφού ολοκληρωθούν οι μετέπειτα τυπικές διαδικασίες (Ελεγκτικό συνέδριο, κλπ), ο εργολάβος θα μπορεί να ξεκινήσει εργασίες μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους.
To έργο πέρασε από πολλές καλές αλλά και κακές στιγμές, μέχρι να φτάσουμε στην οριστική αυριανή δημοπράτηση. Αν και το έργο είχε απενταχθεί από το Γ' ΚΠΣ και ήταν "βαλτωμένο" ήδη από το 2004, στην συνέχεια εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με το ποσό των 7.116.000€. Τις κρίσιμες στιγμές ενδιαφέρον έδειξαν ο τότε πρόεδρος του ΟΣΚ Ευθ.Αλεξανδρής, οι δήμαρχοι Άμφισσας, η Ν.Α. Φωκίδας που ανέλαβε την μελέτη αλλά και την έγκριση από το ΚΑΣ κατά το 2009, όπως και η βουλευτής κ.Παπαθανάση, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζήτηση -και έλαβε- πλήρη τεκμηρίωση του έργου.
Η συνολική φετινή καθυστέρηση της διαδικασίας φαίνεται πως είχε βάση και στον κυβερνητικό σχεδιασμό περί "Καλλικράτη Ανώτατης Εκπαίδευσης" με ενδεχόμενες καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ της περιφέρειας (όπως και το ΤΕΙ Άμφισσας).
Ελπίδα όλων των κατοίκων είναι να εξελιχθούν ομαλά οι διαδικασίες, χωρίς κάποια νέα εμπλοκή, δεδομένου ότι η προσδοκία κοινωνικών, τουριστικών και οικονομικών οφελών από την πλήρη λειτουργία του ΤΕΙ έχει αυξηθεί, ύστερα και από την δραστική περικοπή των μεταγραφών που ισχύει από φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: