Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ


Στο μέτωπο της Μέσης Εκπαίδευσης, οι καταλήψεις στα σχολεία αυξήθηκαν την περασμένη Παρασκευή σε περίπου 250 σε όλη τη χώρα καθώς οι μαθητές ζητούν να πάρουν τα βιβλία που λείπουν, να συμπληρωθούν όσα κενά εκπαιδευτικών έχουν μείνει ενώ αντιδρούν και στις συγχωνεύσεις σχολείων που έγιναν φέτος. Μάλιστα, το μαθητικό «Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας» που συνεδρίασε το Σάββατο με συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες σχολεία της Αθήνας αποφάσισε να κλιμακώσει τις καταλήψεις σχολείων σήμερα και αύριο και να οργανώσει νέο συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Μαθήματα τα Σάββατα, τις αργίες και τις διακοπές των Χριστουγέννων , θα κληθούν να κάνουν οι µμαθητές όσων σχολείων τελούν υπό κατάληψη ή βρίσκονται σε αποχή, προκειμένου να αναπληρώσουν τον χαµένο διδακτικό χρόνο, με απόφαση που αναμένεται να λάβει το υπ. παιδείας ,σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Στις συσκέψεις που  ήδη έχουν πραγματοποιηθεί για το ζήτημα στο υπ. παιδείας γίνονται εισηγήσεις από επιτελείς να υπάρξει αναφορά και στις ευθύνες των εκπαιδευτικών με συστάσεις .
Στο μεταξύ διπλασιάστηκαν από την περασμένη Παρασκευή οι σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη από τους μαθητές τους. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το esos από όλους τους Νομούς της χώρας συνολικά χθες Δευτέρα υπό κατάληψη τελούσαν περίπου 470 σχολεία από 250 περίπου την περασμένη Παρασκευή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: