Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

      Τη προσοχή μας τράβηξε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Ιτέας, η τοποθετημένη κινηματογραφική μηχανή προβολής,  κατασκευής τη δεκαετία του ’60. Κατασκευάστρια η Ιταλική, «CINEMECCANICA-MILANO» που ιδρύθηκε το 1920 και θεωρείται η… «Rolls Royce» στη κατασκευή τέτοιων μηχανών.

     Το συγκεκριμένο μοντέλο, VICTORIA IV-B πρωτοπαρουσιάστηκε το 1940 και συνέχισε να κατασκευάζεται ως το 1975, σε διάφορες παραλλαγές και είναι  από τα εμπορικότερα μοντέλα μηχανών προβολής

     Η ιστορική εταιρία «CINEMECCANICA C. PAPAGNINI INC MILANO» όπως είναι η πλήρη ονομασία της,  συνεχίζει ως τις μέρες μας να κατασκευάζει συστήματα προβολής. Μοντέλο σαν αυτό, χρησιμοποιήθηκε σε πολλούς Ελληνικούς κινηματογράφους   και φημιζόταν για τη αξιοπιστία της!

     Τέλος, μάθαμε ότι η συγκεκριμένη μηχανή, αγοράστηκε από
τη Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και θα χρησιμοποιηθεί ξανά από την Κινηματογραφική Λέσχη  που βρίσκεται στο στάδιο της επανίδρυσή της.



Παρακαλούνται οι σινεφίλ-μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης της Ιτέας να μας ενημερώσουν (karteria1827@gmail.com) για τα σχέδια και τις ενέργειες τους προκειμένου ν’ αγκαλιάσουμε την ομάδα τους με σεβασμό και νε την προβάλουμε αναλόγως.

Ευχόμαστε ευχάριστες προβολές!



Θαυμάστε την!




6 σχόλια:

Καρτερία είπε...

Ανώνυμε 11:06 Κατ αρχήν σ’ ευχαριστούμε για την επίσκεψη σου στον ιστοχώρο μας. Όσο και αν συμφωνούμε με τις απόψεις και θέσεις αναγνωστών μέσω σχολίων και όχι μόνο, καταλαβαίνεις πως είναι αδύνατο να δημοσιεύουμε σχόλια που απευθύνονται ή “φωτογραφίζουν” πρόσωπα.
Στείλε το σχόλιο σου με το ίδιο νόημα αλλά χωρίς ν’ αναφέρεσαι σε πρόσωπα και θα το δημοσιεύσουμε.
Και πάλι ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΓΕΡΟΨΙΜΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ!

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ Η ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ?

ΓΡΗΓΟΡΗΣ είπε...

Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ.ΣΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΓΟΡΑΣ.ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.ΧΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ,ΣΤΙΣ 16-10-2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00.ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ 1992 ΚΑΙ ΨΑΞΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ.ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΙΜΟΥΛΗ,,ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΒΙΤΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1996.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΣΙΝΕΦΙΛ είπε...

ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΨΙΜΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΜΦΙΣΣΑΠΡΕΣΣ

Καρτερία είπε...

Προς Γρηγόρη: Ευχαριστούμε για την παρέμβαση. Το άρθρο διορθώθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο καπέλωμα προβλέπω. Ότι και να γίνει στη πόλη αυτή τη γνωστή και κουραστική πλέον κυρία θα την έχουμε μπροστά; ΦΤΟΥ!