Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΘΑ ΜΑΣ «ΦΑΕΙ» Η ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ!


Ντυμένοι σαν Εσκιμώοι θα πρέπει να κυκλοφορούμε μέσα στα σπίτια μας φέτος το χειμώνα, μετά την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Η εφάπαξ εφαρμογή του μέτρου, στην οποία συμφώνησαν υπουργείο Οικονομικών και τρόικα, έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της τιμής του λίτρου στο 1,40€ από 0,90 λεπτά τον προηγούμενο χειμώνα.
Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει να δώσουν τουλάχιστον ένα μισθό σε ετήσια βάση, αφού από τα περίπου 1.600 ευρώ που πλήρωσε πέρυσι μια μέση οικογένεια για να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση για τη σεζόν 2010-2011, φέτος θα πληρώσει τουλάχιστον 2.500 ευρώ.
Θα πληρώσει δηλαδή 900 ευρώ επιπλέον ή έναν μισθό, για να αγοράσει τις ίδιες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης (1,5 τόνο ή 1.800 λίτρα) με εκείνες που χρειάστηκε να πάρει πέρυσι.
Η πλήρης εξομοίωση των φόρων στους δύο τύπους καυσίμου είναι ένα μέτρο που έχει εξαγγελθεί και αποσυρθεί πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Τελευταία φορά που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν το 2010, αλλά αποσύρθηκε καθώς πλησίαζε η έναρξη της σεζόν διάθεσης του πετρελαίου και επανήλθε ξανά τώρα, καθώς όσο σκληρό και αν είναι, θεωρείται μέτρο με βέβαια αποτελέσματα από πλευράς εισπραξιμότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: