Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

΄΄ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ΄΄


Στις τελευταίες ελληνικές εξελίξεις αφιερώνει το κεντρικό άρθρο της η Wall Street Journal. Εκτιμήσεις ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν εκλογές και κοινωνικές αναταραχές
Εδώ και καιρό, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα.
Αυτή τη φορά η Wall Street Journal έρχεται να σημειώσει πως τα νέα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους της ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες αναταραχές και εκλογές.
Σε κεντρικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας επισημαίνεται ότι υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που φοβούνται ότι θα ακολουθήσει κάτι τέτοιο.
Ο συντάκτης αναφέρεται στην έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη και τη ματαίωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ παραθέτει και δηλώσεις του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.
"Επικρατεί κλίμα πανικού στο κόμμα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Αμφιβάλω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να θεσπίσει τέτοια μέτρα και ο πρωθυπουργός μπορεί να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές", σημειώνει βετεράνος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα τονίζει ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: