Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ! ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!


ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΑΝ...


Συνένωση των Λιμεναρχείων της χώρας και κατάργηση Λιμενικών Σταθμών σε περιοχές όπου υπάρχει περιορισμένη εμπορική και επιβατική κίνηση, προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το Λιμενικό Σώμα έχει εκπονήσει μελέτη σκοπιμότητας και αναγκαιότητας ύπαρξης των Λιμεναρχείων.
Από την μελέτη αυτή προκύπτει ότι υπάρχουν Λιμενικοί Σταθμοί, όπως στο Παλούκι της Ηλείας, στο Γαλαξείδι, στο Μενίδι της Πρέβεζας, στην νότια Κρήτη κλπ, όπου ενώ δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, ωστόσο υπηρετούν σε αυτά μεγάλος αριθμός Λιμενικών.
Σήμερα λειτουργούν 217 Λιμεναρχεία, Υπολιμεναρχεία, Λιμενικοί Σταθμοί και στόχος είναι να περιορισθεί σημαντικά ο αριθμός αυτός με προφανή στόχο την μείωση των δαπανών, σε ενοικίαση οικημάτων και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Επίσης, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η συγκρότηση ιεραρχίας και νέων διευθύνσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που θα έχουν την αρμοδιότητα της ναυτιλίας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τρεις γενικοί γραμματείς με αρμοδιότητα ναυτιλίας ( Ναυτιλιακής Πολιτικής, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, καθώς και Νησιωτικής Πολιτικής) χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες διευθύνσεις, επειδή οι περισσότερες νευραλγικές έχουν περάσει στο Λιμενικό Σώμα και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: