Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: "Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού, ώστε να διανεμηθεί σε μαθητές".


Ανακοίνωση


Η κατάσταση την οποία βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και πρωτίστως πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των συμπολιτών μας. Ακολουθούν ανάγκες, όπως αυτή της διατήρησης της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία. Το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί μας άμεσα, με το κλείσιμο των σχολείων, εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ασύγχρονης ή σύγχρονης, προκειμένου, όσο το δυνατόν, να καλυφθεί η απόσταση των μαθητών από το φυσικό χώρο της μάθησης, το σχολείο.

Είναι δεδομένο, ότι μικρός αναλογικά αριθμός μαθητών, δε διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ταμπλέτα, ούτως ώστε να έχει πρόσβαση στα εξ αποστάσεως προσφερόμενα μαθήματα. Σημειώνουμε ότι για την περίπτωση της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης, εάν δεν υπάρχει από μέρους μαθητή ο απαιτούμενος εξοπλισμός, εξασφαλίζεται η συμμετοχή στη διαδικασία μέσω σταθερού τηλεφώνου, με αστική χρέωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Δήμος Δελφών, θέλοντας να συνεισφέρει στην κάλυψη μέρους των αναγκών, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φωκίδας, ήδη έχει κινήσει τη διαδικασία για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού, ώστε να διανεμηθεί σε μαθητές που μέχρι τώρα, ελλείψει ηλεκτρονικής συσκευής, δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Από το Γραφείο Δημάρχου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξασφαλίζεται η συμμετοχή στη διαδικασία μέσω σταθερού τηλεφώνου, με αστική χρέωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.
Αυτή είναι ή δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους;

Ανώνυμος είπε...

Καλά, μη ξοδεύεστε! Ευτυχώς που δίνετε και την οδηγία για το σταθερό τηλέφωνο! Δεν λέτε εσείς σε ένα 13χρονο, 15χρονο κτλ να κάνει μάθημα και να ακούει τον καθηγητή ή το δάσκαλο από το σταθερό; Μπορείτε να πανηγυρίζετε μαζί με το Υπουργείο και να το χαϊδεύετε όσο θέλετε. Σας έχουμε καταλάβει!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι πίσω είσαι δήμαρχε. Ψάξου τι φταίει. Σύμβουλοι, αλαζονεία μερικών, πριονίζουν τη καρέκλας σου, εσύ;