Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τούρκος άκουσε τον Τραμπ, ήπιε απολυμαντικό και πέθανε

Αντισηπτικό σκεύασμα (φωτογραφία αρχείου)

Ένας άνδρας ακολούθησε τις συμβουλές του Τραμπ και κατανάλωσε ποσότητα απολυμαντικού. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν.
Ένας Τούρκος πολίτης είναι το πρώτο θύμα της αδιανόητης πρότασης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες, όταν πρότεινε ενέσεις χλωρίνης και κατανάλωση απολυμαντικού για προστασία από τον κορονοϊό.
Ο άτυχος άντρας, εν ονόματι Μπαρίς Τσιμέν, φαίνεται πως ακολούθησε την πρόταση του Τραμπ και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αιθανόλης και απολυμαντικού. Η μητέρα και η αδελφή του τον βρήκαν σε άσχημη κατάσταση και ο άνδρας διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, ωστόσο, δεν κατάφεραν να τον σώσουν και εξέπνευσε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπαρίς Τσιμέν φέρεται να έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και να πίστεψε όσα διάβασε σε διάφορες μη έγκυρες πηγές στο διαδίκτυο. Ο άνδρας φοβόταν μην κολλήσει τη νόσο Covid-19, γι' αυτό και κατανάλωσε απολυμαντικό. 
Επίσης, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πολλές εταιρείες απολυμαντικών και αντισηπτικών συμβουλεύουν τις τελευταίες μέρες τους πολίτες να μην καταναλώσουν τα προϊόντα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: