Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: "Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους μακροχρόνια ανέργους και της Φωκίδας"

ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους μακροχρόνια ανέργους και της Φωκίδας αποκλείοντας, τους περισσότερους από αυτούς από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.
 
Μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα ενισχυθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, όπως είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω των ειδικών συνθηκών, ακολούθησε η ΚΥΑ που ορίζει τις προϋποθέσεις. Τότε αποκαλύφθηκε ο εμπαιγμός!!
Το μεγαλύτερο τμήμα των  μακροχρόνια ανέργων και της Φωκίδας (περίπου τα 2/3) δε θα λάβουν την ενίσχυση των 400 ευρώ, όπως και πάνω από 330.000 άνεργοι της χώρας μας.
Με επίσημη ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ «αδειάζει» την κυβέρνηση αποκαλύπτοντας ότι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι μόνο το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, συνεπώς τα υπόλοιπα 2/3 μένουν εκτός της ενίσχυσης, δηλαδή περίπου 336.000 μακροχρόνια άνεργοι.
Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (μεταξύ των οποίων οι Γιώτα Πούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας) κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υπουργό Οικονομικών όπου ζητούν να λάβει το έκτατο επίδομα ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ.
30/4/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: