Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Προσοχή ελλοχεύει ληστεία …


Ληστεία  σε κατάστημα, σημειώθηκε προχθές  βράδυ στην Άμφισσα. Τώρα που οι επιχειρήσεις  είναι υποχρεωτικά κλειστές, λόγο των μέτρων κατά της επιδημίας.

 Έχουν «ξεσηκωθεί» γνωστά ή άγνωστα κακοποιά στοιχεία και “ξαλαφρώνουν” τα μαγαζιά από τα υπάρχοντά τους. Αυτή η κατάσταση εξάλλου οδήγησε και τους πολίτες σε νυχτερινές περιπολίες, για φύλαξη της πόλης και των περιουσιών τους, βέβαια αυτός ο τρόπος δεν είναι σωστός, σε μια δημοκρατική χώρα.

 Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην ουσία οι περιπολίες  ήταν  μια πράξη απόγνωσης,από την πλευρά των κατοίκων και όχι τραμπουκισμού. 
Η αστυνομία έχει καθαρά την ευθύνη   φύλαξης, άλλα μην ξεχνάμε πως όσο και να θέλει να ανταποκριθεί  στα καθήκοντά της. Μετά τις περικοπές και τις μειώσεις που έχει υποστεί, με τα οικονομικά προγράμματα την τελευταία  δεκαετία, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει.  Ειδικά αν το φαινόμενο επεκταθεί και σε άλλες  πόλεις  ή χωριά του δήμου.  Και για να λέμε την αλήθεια, όπως και τα νοσοκομεία και αυτή  συνεχίζει να λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό,  χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού της.
Για αυτό και επιβάλετε να βρεθεί μια μέση λύση,  υπό τη σκέπη της οργανωμένης πολιτείας, ώστε μετά το πέρας της λαίλαπας  του κορονοϊού, να υπάρχουν τα καταστήματα ολόκληρα.  Για να μπορούν οι άνθρωποι να δουλέψουν και να μην έχουμε νέες εγγραφές στα βιβλία του Ο.Ε.Α.Δ.
amfissaface.gr     

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΉΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ ΤΟΥΣ....