Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ζωή με μάσκα: Πού θα πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά και η σωστή χρήση της

Ζωή με μάσκα: Πού θα πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά και η σωστή χρήση της

Ο κ. Τσιόδρας κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όπως το συχνό και τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας, αφού αρθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι στην πρόταση της επιτροπής αναφέρεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εργαζόμενους.
Ακόμα, ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της προστασίας από τον ιό.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όπως το συχνό και τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.
«Θα πρέπει να τονιστεί η χρήση της στην επόμενη φάση, μαζί με την προσεκτική υγιεινή των χεριών, ει δυνατόν την παρουσία ενός αντισηπτικού πάντοτε στην τσέπη μας, στην τήρηση των αποστάσεων, στην τήρηση των κανόνων όταν την βγάζεις και όταν βάζεις τη μάσκα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Βήμα βήμα η σωστή χρήση της μάσκας με αναλυτικές οδηγίες

Παρότι η χρήση της μάσκας δείχνει απλή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς η λανθασμένη τοποθέτησή της μπορεί όχι μόνο να μην προστατεύει από τον ιό αλλά να έχει και αντίθετα αποτελέσματα.
Όπως έδειξε βήμα βήμα από τον αέρα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών πριν την τοποθέτηση της μάσκας αλλά και μετά την αφαίρεσή της. Δεν πρέπει να την ακουμπάμε αλλού παρά μόνο στα κορδονάκια που μπαίνουν πίσω από τα αυτά ενώ προφανώς δεν έχει καμία αξία να τη φοράμε και να την ανεβοκατεβάζουμε ή να επαναχρησιμοποιούμε μάσκες μιας χρήσης.

Δείτε βήμα βήμα τις αναλυτικές οδηγίες


Δεν υπάρχουν σχόλια: