Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κολλάει πιο πολύ ο κορονοϊός μετά τις 12 το βράδυ; Ερωτηματικά από την “αυστηρή σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας 12-6 π.μ.”


Μάλλον… περίεργος μπορεί να χαρακτηριστεί ένας «περιορισμός» που έθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά τη… μακροσκελέστατη ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων. Μπορεί το SMS να καταργείται αλλά κάνει την εμφάνισή της μία… «αυστηρή σύσταση» για περιορισμό κυκλοφορίας αργά το βράδυ έως το πρωί κάθε μέρας.

Προφανώς, οι πολίτες δε θα χρειαστεί να στέλνουν το περιβόητο πλέον γραπτό μήνυμα ή να φέρουν μαζί τους σχετικά έγγραφα αλλά θα πρέπει να… αποστηθίσουν μία σειρά από λεπτομέρειες που ανακοίνωσαν οι υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ναι μεν οι πολίτες καλούνται να κινούνται προσεκτικά και, φυσικά, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αλλά εντύπωση προκαλεί η «αυστηρή σύσταση» που περιλαμβάνεται στις γενικότερες οδηγίες. Αυτή αφορά τυχόν μετακίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ειδικότερα, στη σχετική κάρτα αναφέρει το εξής: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Επιτρέπεται ή απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών τις συγκεκριμένες ώρες; Επειδή επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας, σίγουρα θα πρέπει να διευκρινιστεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: