Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Φωκίδα, Γρεβενά και Ευρυτανία χωρίς κρούσμα κορονοϊού


Στο χάρτη του ΕΟΔΥ οι νομοί Γρεβενών, Ευρυτανίας και Φωκίδας απεικονίζονται ως «αλώβητοι»  ή με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων από 0 – 4 % ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού. Αντίθετα, με το μεγαλύτερο φορτίο απεικονίζονται οι νομοί Καστοριάς και Αργολίδας, καθώς και το Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με έκθεση του ΕΟΔΥ στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων έως σήμερα μόνο στο 5,5% είναι θετικά, όπως δείχνει και το διάγραμμα του Οργανισμού – στη βάση απεικονίζονται με καφέ χρώμα τα θετικά
και με γκρι τα αρνητικά.

Στο άλλο διάγραμμα η κόκκινη γραμμή δείχνει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και η μωβ του αριθμού των θανάτων– βλέπουμε ότι έχουν σχεδόν ευθυγραμμιστεί.
Καθυστέρηση συμμόρφωσης οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων Όμως, υπάρχουν ενδείξεις πως το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί η συμμόρφωση των πολιτών αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Και επικαλείται μελέτες σύμφωνα με τις οποίες αρκούν μόνο λίγα 24ωρα για να αυξήσουν δραματικά την επιδημική καμπύλη και τη θνησιμότητα, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία για την εκτίμηση αυτού του
κινδύνου από τη συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης με Ινστιτούτα Προηγμένων Σπουδών στην Ιταλία.

H καθυστέρηση εφαρμογής των μέτρων θα συντελούσε σε αύξηση των κρουσμάτων ως εξής:
-κατά μία ημέρα – Αύξηση κατά 20% των κρουσμάτων
-κατά δύο ημέρες – Αύξηση 42% των κρουσμάτων
-κατά επτά ημέρες – Αύξηση κατά 237% των κρουσμάτων και
Ασθενών στις Μονάδες κατά 400%

Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι μερικά μόνο 24ωρα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της επιδημίας και τον αριθμό των θανάτων.
Ο ΕΟΔΥ καλεί τους πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης και να εφαρμόζουν τους υγειονομικούς κανόνες με τους οποίους θα προχωρήσουμε στη σταδιακή άρση των μέτρων.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το τεστ ανίχνευσης είναι ακατάλληλο για εντοπισμό ιων(σύμφωνα με τον κατασκευαστή του)δεν αναφέρεται από κανένα Μέσο Μαζικής Εξαπάτησης.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάναμε και πολύ ευχαριστούμε την τύχη μας που βοήθησε σίγουρα και αυτή. Μη βγεί όμως κανένας γελοίος και πεί πόσο καλά είμαστε που είμαστε ερημιά και έχουμε αποκοπεί εντελώς απο τον υπόλοιπο κόσμο οπότε μιά χαρά ρυθμό έχομε προς την πλήρη ερήμωση παραμένοντας στα χάλια μας. Υπάρχουν και άλλοι που δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν κορονοιό. Οι πεθαμένοι. Δεν είναι όμως να χαίρονται για αυτό. Τώρα και αν θα γίνει απόλυτη η ανάγκη για ξεκόλλημα της Φωκίδας και του Δήμου Δελφών απο το μονοπώλιο της ΒΙΑ που τους θέλει χαβούζα και χωματερή τους και εμείς να σηκωθούμε να φύγουμε. Τώρα με την νέα οικονομική κρίση και αν θα καταλάβουν όλοι τι σημαίνει ζήτημα οικονομικής ζωής ή θανάτου για την τοπική κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ο κορονοιος δε πλησιάζει τη Φωκίδα.χαχαχαχα Μπράβο μας πάντως και μακάρι να μην υπάρξει κανένα κρούσμα. Να τελειώσει ολο αυτό το βάσανο