Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Στα όρια η κοινωνία με τους Ρομά (ΑΜΦΙΣΣΑ)


Φέτος το Πάσχα μούγκα, ούτε νέφος, ούτε τσίκνα, ούτε μια πετσούλα να νοστιμέψει το στοματάκι μας.  Ευτυχώς που έχουμε το ιντερνέτ και τις αρθρογραφίες για να σπάει η μονοτονία. Δύσκολο πράμα το πείραμα με την καραντίνα βρε παιδί  μου! Και που είστε.. Έλληνες μη μας γίνει συνήθεια τούτο, διότι κάθε φορά που θα έχουν να ψηφίσουν, σύνταξη στα 80, χοτ σποτ, μεσαιωνικά εργασιακά συστήματα, τσιπάκια κ.τ.λ θα μας κλείνουν μέσα. Δεν ξεσπάνε κάθε μέρα πανδημίες. Το νου σας….

Ας ΠΙΑΣΟΥΜΕ τώρα το ντόπιο «κουτσομπολιό». Τι εζήσαμε, εν δήμο!!!  
Διάβασα ότι επήγε στους εν Αμφίσση, οικισμούς Ρομά, συνεργείο του δήμου να μοιράσει τρόφιμα. Αμμμ έλα ντε.. που οι Ρομά είχαν μάθει για τα σαράντα χιλιάρικα  που τσίμπησε η δημαρχία για δαύτους και τον κορονοϊό και  έστησαν χαβαλέ, διότι ήθελαν να πάρουν τα λεφτά στο χέρι ντούκου, και όχι σε είδος.
Πώς έμαθαν, για το ζεστό «μπέρντο» και δε ξέρουν για την επιδημία με ξεπέρνα. Κακία δεν θέλω να πω, άλλα εκεί που περνώ  από τους οικισμούς και ραδιόφωνα ακούω και τηλεοράσεις λαμπιρίζουν στα περισσότερα τσαντίρια….
Αχχ …ετοίμασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι με τους αντιδημάρχους, τα σελφοκοντάρια, για τα σάιτ, τις εφημερίδες και τα book των εκλογών. Αλλά οι «γοιούφτοι» τους το γύρισαν το σόου.!!!  Με συνθήματα και απειλές ότι θα πετάξουν τα τρόφιμα στο ρέμα και θα κατακλέψουν την Άμφισσα, πέταξαν πέτρες και λιθάρια σπάζοντας  το όχημα της δημοτικής αρχής.( Μόνο 2.000€ η ζημία)   
Και αναρωτιέμαι, τι περίμεναν  οι δημοτικοί άρχοντες;;; Ο συγκεκριμένος πληθυσμός   είναι της «αρπαχτής» – και μην με ρίξετε στον καιάδα οι αντιφασίστες.  Ζουν σε άθλιες συνθήκες και αντιμετωπίζουν τη ζωή μέρα με τη μέρα.  Το λογικό είναι σε παρόμοιες περιπτώσεις, η πολιτεία να έχει δυο υπαλλήλους, που να δουλεύουν και να συνεργάζονται μαζί τους. Ώστε να τους βοηθούν, να τους εξηγούν και να  ασκούν και μια εποπτεία.
  Παλαιότερα, εργάζονταν κάποιοι και στο δήμο μας, μάλιστα έκαναν και πολύ  καλή δουλειά. Τα τελευταία χρόνια για αγνώστους λόγους, έχουν χαθεί. Μήπως εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να σκεφτούν να ξαναπροσλάβουν μερικούς, με κάποιο τρόπο θα μπορέσουν να βρουν τα χρήματα.  Ας κόψουμε καμιά φιέστα, εξάλλου φέτος με την επιδημία, ούτε το καλοκαίρι θα επιτρέπονται τα πανηγύρια και οι μεγάλες μαζώξεις.
  Το αποτέλεσμα του πανηγυριού ήτο να συλληφθούν δύο νεαροί Ρομά και να οδηγηθούν εις τον εισαγγελέα. Όπερ και ο χριστιανός, εφήρμοσε το νόμο, όρισε μια  εγγύηση, που μάλλον δεν θα την λάβει και ποτέ το δημόσιο. Και αφέθηκαν ελεύθεροι για να συνεχίσουν να κάνουν «καριέρα», μέχρι τη μέρα της δίκης. Αλλά και να δικαστούν τι θα πάρουν από τα παιδιά; τα πέταβρα (καδρόνια) και τα πλαστικά από τα τσαντίρια ή τα αδήλωτα αυτοκίνητα;;;  
 Η κατάσταση, κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου, οι κάτοικοι νιώθουν απροστάτευτοι, δεν είναι τυχαίο ότι βγήκαν περιπολίες πολιτών στην Άμφισσα. Με τον τρόπο συμπεριφοράς που έχουν υιοθετήσει οι  Ρομά το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα το τζέρτζελο στο ΒΙΟ.ΠΑ. προκαλούν φόβο και ανασφάλεια στους ντόπιους και αυτά τα δύο, δεν είναι ποτέ καλός ή λογικός σύμβουλος.
Από την άλλη οι Ρομά υποστηρίζουν ότι η τωρινή δημοτική αρχή δεν τους βοηθάει και δεν τους στηρίζει πουθενά, αντίθετα τους κοροϊδεύει,  γι αυτό και έχουν υιοθετήσει, την εν λόγω συμπεριφορά.( Γιατί μπορούν!!!) Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μερίδα αυτών, προκαλούν και απειλούν  ανοιχτά, με μεγάλο θράσος.
 Χρειάζεται προσοχή διότι  με δικαιολογία την ατομική προστασία,   μπορούμε  να  οδηγηθούμε στα άκρα. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να δω άλλο παιδί ή και ενήλικα να πεθάνει «κατά λάθος»  από καραμπίνα.
 Γι αυτό για πολλοστή φορά, θα πω, επιτέλους εκεί στο δημοτικό  Συμβούλιο κουνηθείτε. Δεν αναφέρομαι μόνο στο Δήμαρχο, αλλά σε όλους, ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,   ΛΑ.ΣΥ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Να τολμήσουμε να προτείνουμε, να πάρει και η δημοτική αντιπολίτευση σοβαρή θέση. Με μελετημένες και κοστολογημένες  προτάσεις και όχι με ευχολόγια, κατηγορίες και αερολογίες που αποσκοπούν σε εντυπώσεις και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και αν και άρπαξα την πρώην βουλευτή (Αφροδίτη Παπαθανάση) σε ένα πράγμα έχει τα χίλια δίκια. Πρέπει να ενεργοποιηθεί επιτέλους η δημοτική αρχή, όλοι!!!!  
Και για εμάς τους υπόλοιπους θα πω, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε  ότι  στους οικισμούς, εκτός από τους παραβατικούς που πρέπει να κλειστούν φυλακή, υπάρχουν παιδιά, γυναίκες  και άνθρωποι που αν είχαν μια πραγματική ευκαιρία, θα την «άρπαζαν» για αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.    

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ανθρωπόμορφα πρόβατα περιμένουν τον από μηχανής τσοπάνο να τους λύσει τα προβληματα...έχουν δε πάθει τέτοια εγκεφαλική μαλακινση ώστε πιστεύουν ακόμα ότι επειδή συμμετέχουν σε κάτι γκάλοπ που τα λένε εκλογές κ από τα οποία βγαίνει ο εκάστοτε τσοπάνος υπηρεσίας,θα πάψουν να οδηγούνται στις στρουγγες κ στα σφαγεία...

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν θέλει να παθαίνουν Ούτε παιδιά ουτε ενήλικες..... Όπως αποκαλείτε (καταλάθος) από καραμπίνα...Ποιος φταίει για όλα αυτά;; Όχι βέβαια ο άνθρωπος που τον έκλεψαν τον ρήμαξαν.. φταίνε αυτοί που τους αποκαλείτε άνθρωπους .... Που μπορούν να απειλούν πως θα κλέψουν.. Και είναι αχάριστοι δεν δέχονται τη βοήθεια που τους δίνει ο δήμος.. Και οι πολίτες φοβούνται γιατί δεν βλέπουν τον δήμο και την αστυνομία.. Να περνούν θέση πραγματικά.. Ελπίζω να βρεθεί μια σωστή λύση..

Ανώνυμος είπε...

Όταν η βρώμα δίνουν τον ψήφο και γίνονται τα ρουσφέτια είναι καλά;;;;; Ας τα γευτεί το κοινοτικό συμβούλιο και το δημοτικό τώρα.. έχουμε πρόεδρο, και δήμαρχο.... Αλλά εμείς τι φταίμε;;;

Unknown είπε...

Εγώ είμαι από τους Ρομά εδώ της Άμφισσας αν δεν τους χωριση ο δήμος ανά 2 οικογένειες και μακριά ο ένας από τον άλλον θα κάνουν πάντα τα ίδια όσο Για τα αλα που λέτε δεν είμαστε όλοι το ίδιο κάπου έχουν και αυτοί δίκιο Γιάννης