Τρίτη 7 Απριλίου 2020

-Ο φαρμακοποιός κ. Βαγγέλης Κατσαγούνος εξηγεί ότι αποστέλλεται υλικό στα φαρμακεία με μια σχετική ροή, ενώ μας μιλάει για τις τιμές των μασκών που έχουν σχεδόν αυξηθεί κατά 1150%.

Με το σταγονόμετρο έρχονται στα φαρμακεία της Φωκίδας μάσκες γάντια και αντισηπτικά
Η τιμή, τιμή δεν έχει!
- Ο φαρμακοποιός κ. Βαγγέλης Κατσαγούνος εξηγεί ότι αποστέλλεται υλικό στα φαρμακεία με μια σχετική ροή, ενώ μας μιλάει για τις τιμές των μασκών που έχουν σχεδόν αυξηθεί κατά 1150%.

Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που συνοδεύουν αναγκαστικά τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού έχουν γίνει δυσεύρετα, ενώ και στα φαρμακεία οι αποστολές γίνονται με το σταγονόμετρο.

Ο φαρμακοποιός κ. Βαγγέλης Κατσαγούνος μιλώντας στην ΩτΦ εξηγεί ότι προς παρόν υπάρχει μια ροή στις παραγγελίες. «Για παράδειγμα, εγώ παρέλαβα χθες τέτοιο υλικό», μας λέει, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει μεγάλη πληθώρα, αλλά φροντίζουν να καλύπτουν τις ανάγκες.

Στην ερώτησή μας για τις τιμές των μασκών ο κ. Κατσαγούνος εξηγεί ότι κοστολογούνται στη λιανική περίπου στο 1,5 ευρώ η μία. «Σήμερα πουλάμε ένα κουτί με 50 μάσκες στα 75 ευρώ», μας λέει. Στην ερώτησή μας πόσο κόστιζαν πριν μας εξηγεί ότι «εμείς πουλούσαμε τις 50 μάσκες 6 ευρώ, ενώ το φακελάκι με τις δυο μάσκες έκανε 35 λεπρά. Σήμερα το πουλάμε 3 ευρώ», τονίζει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι εκτιμήσεις των επιστημόνων ότι η μάσκα θα πρέπει να μας συνοδεύει τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοικτούς χώρους. Είναι δεδομένο όμως ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν τέτοιο ποσό για την προμήθεια μασκών, καθώς αυτές είναι μιας χρήσης και κάθε μέλος της οικογένειας θα χρειαστεί πολύ περισσότερα από ένα πακέτο.


Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί λύση, ως προς τη διατίμηση των προϊόντων αυτών, θα πρέπει τουλάχιστον το κεντρικό κράτος και η αυτοδιοίκηση να διαθέσουν αποθέματα στους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις προμηθευτούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι να πει κανείς για το ...νινί τσ αλνής