Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Οι Πράσινοι για τη Συρία: Όχι στην πολιτική των εθνικών εκκαθαρίσεων και των εξορύξεων υδρογονανθράκων!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ
www.prasinoi.eu
https://prasinoi2019.wordpress.com/



Οι «Πράσινοι -Πρωτοβουλία για ένα νέο ενωτικό Πράσινο Κόμμα» καταδικάζουν την εισβολή των τούρκικων στρατευμάτων στη Συρία, την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. 


Η ένοπλη πολιτική των εθνικών εκκαθαρίσεων με θύματα αθώους πολίτες, ακόμη και παιδιά, ενθαρρύνεται από την παθητική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, που περιορίζονται σε φραστικές συστάσεις, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.


Οι Κούρδοι της Συρίας, που ήταν «χρήσιμοι» μόνο γι α να προσφέρουν πάνω από δέκα χιλιάδες θύματα στον αγώνα ενάντια στους ισλαμιστές του ISISέχουν εγκαταλειφθεί κυνικά από τους Δυτικούς «συμμάχους» τους.Και τώρα που οι Κούρδοι αναγκάζονται να αποσυρθούν από τις περιοχές που κρατούνται 10.000 τζιχαντιστές, αυτοί θα προστεθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και θα αποτελέσουν νέο κίνδυνο για την περιοχή και την Ευρώπη. 


Ήδη, 8 χρόνια εμφυλίων πολέμων στη Συρία έχουν εξοντώσει εκατοντάδες χιλιάδες και έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. Από τη σφαγή που υφίστανται από τις 9 του μήνα οι άμαχοι Κούρδοι πολίτες και οι άλλες εθνότητες της Rojava, θα προκύψουν νέα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα. 


Και μάλιστα από μια περιοχή που κατάφερε να μετατραπεί σε ειρηνικό καταφύγιο για χιλιάδες πρόσφυγες από την ευρύτερη περιοχήκαι να αναδειχτεί σε ένα πρωτοποριακό πείραμα δημοκρατίας, ελευθερίας, οικολογίας, ανεξιθρησκίας, συνύπαρξης, ισότητας, συνεργατισμού και ομοσπονδισμού για εκατοντάδες χιλιάδες. Ενός μοντέλου που ενοχλεί και πρέπει να καταστραφεί από τις αυταρχικές εξουσίες.


Η πολεμική αυτή κλιμάκωση αποτελεί και ένα καμπανάκι για τις ελληνικές κυβερνήσεις στην προσπάθειά τους να βάλουν και τη χώρα μας στο κάδρο των εξορύξεων υδρογονανθράκων και εκμεταλλεύσεων. Η περίπτωση της Κύπρου, η «οικοπεδοποίηση» του Αιγαίου και του Ιονίου, εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν άμεσα στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία,  ενέχουν και τον κίνδυνο να ανοίξει ένας επικίνδυνος κύκλος διεκδικήσεων συνεκμετάλλευσης και εξοπλιστικού ανταγωνισμού, με κερδισμένους μόνο τις πολυεθνικές των ορυκτών καυσίμων και το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα. 

  • Βρισκόμαστε συμπαραστάτες δίπλα σε όλα τα φιλειρηνικά κινήματα και τις ψύχραιμες φωνές του τουρκικού και του κουρδικού λαού, στη μάχη ενάντια σ’ αυτούς που βάζουν τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την προστασία του περιβάλλοντος.  
  • Απαιτούμε άμεση κατάπαυση του πυρός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, απαγόρευση πτήσεων πάνω από την περιοχή και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα εδάφη της Συρίας.
  • Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις και να διακόψει κάθε συναλλαγή με την Τουρκία, όσο τα στρατεύματά της βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας. 
  • Ζητάμε την αποστολή επείγουσας διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. 
  • Συμπαραστεκόμαστε στα θύματα του πολέμου και απορρίπτουμε το κλίμα φόβου απέναντι στους πρόσφυγες, που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο εκβιασμού από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν.
  • Ζητάμε από την ελληνική Βουλή να παγώσει τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας καθώς και τις συμβάσεις παραχώρησης μεγάλων εκτάσεων σε πετρελαϊκές εταιρίες, ως μέτρο αποκλιμάκωσης της έντασης και της στρατιωτικής παρουσίας στην Αν. Μεσόγειο.
  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 17.30΄, στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: