Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

H αγκαλιά του γορίλα - Πώς είναι να σε αγαπά και να σε εμπιστεύεται ένα άγριο ζώο






Η Ndazi πηδά στην αγκαλιά του Andre κάθε φορά που τον βλέπει με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες του φύλακα με τον γορίλα να κάνουν το γύρο του κόσμου κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης τους απαθανατίζει στο πάρκο.   

Ο Andre εργάζεται ως φύλακας και φροντιστής των μεγαλοπρεπών αυτών πλασμάτων στο Εθνικό Πάρκο Virunga στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έχει αναπτύξει μια σπάνια σχέση με τα άγρια ζώα.   

Οι ορεινοί γορίλες, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, τον εμπιστεύονται, τον αγαπούν και τον έχουν αποδεχτεί ως δικό τους.  



Ο Andre έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από τη ζωή του για το πετύχει και ο λόγος που κάθεται να τον φωτογραφίσουν δεν κρύβει ματαιοδοξία ή επίδειξη.   

Γνωρίζει πως οι εικόνες με τους γορίλες θα ταξιδέψουν στον πλανήτη και ελπίζει έτσι πως όλο και περισσότερος κόσμος θα δείξει ενδιαφέρον για την προστασία των γορίλων.   

Τα νέα για τους γορίλες είναι ευχάριστα, αλλά και ανησυχητικά μαζί.   

Μπορεί πλέον το είδος τους να μετρά πάνω από 800 ζώα στην περιοχή και σημειώνει αύξηση, αλλά ο αριθμός αυτός δεν εξασφαλίζει την επιβίωση του είδους. 



Μόλις τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αναδιαμορφώσει τα όρια του εθνικού πάρκου Virunga που έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.   

Ο λόγος είναι οι εξορύξεις πετρελαίου και οι έρευνες που πρέπει να γίνουν. Αλλά, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τους γορίλες που ζουν εκεί προστατευμένοι από λαθροθήρες.   

Πολλές οργανώσεις αντιτάσσονται στα σχέδια αυτά και προσπαθούν με καμπάνιες να στρέψουν το ενδιαφέρον στην περιοχή. 

Αυτή η αγκαλιά του γορίλα, είναι το μόνο όπλο που έχει ο Andre για να κάνει τον κόσμο να δει λίγο πιο μακριά, σε ένα μέρος όπου το μέλλον της άγριας ζωής εξαρτάται αποκλειστικά από τον άνθρωπο. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: