Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Υπογραφή συμβολαίου δωρεάς της συλλογής Ηλία Δαραδήμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   ΑΜΦΙΣΣΑ,  23.06.2018
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                               
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                 


Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                  
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                  
Τηλέφωνο: 2265350027        
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 36/2018

                      
Θέμα: «Υπογραφή συμβολαίου δωρεάς της συλλογής Ηλία Δαραδήμου»


Υπεγράφη σήμερα, Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, από το γνωστό συμπατριώτη μας συλλέκτη Ηλία Δαραδήμο και το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο, το συμβόλαιο δωρεάς της περίφημης «Συλλογής Δαραδήμου», που κοσμεί το «Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού – Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου», ενώπιον της Συμβολαιογράφου Άμφισσας Χρυσάνθης Αβραμίκου – Κουτρολίκου, παρόντος και του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Δελφών Λουκά Αναγνωστόπουλου.

Προκειμένου να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή του οριστικού συμβολαίου, χρειάστηκε να καλύψουμε μια σειρά προαπαιτουμένων, που αφορούσαν στην καλή λειτουργία και στην επαρκή κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή του Μουσείου.

Το Μουσείο εγκαινιάστηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2015 και έκτοτε υποδέχεται συνεχώς επισκέπτες με αυξανόμενη ροή, ενώ και με την επικουρία και του νεοϊδρυθέντος «Δικτύου Δελφών» έχει πλέον εισέλθει σε περίοδο αναβαθμισμένης λειτουργίας.

Οφείλονται πολλές ευχαριστίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της πολυετούς προσπάθειας σε όλες τις δημοτικές αρχές και στους αιρετούς του νυν και πρώην Δήμου Δελφών, που καθένας τους με ζήλο συνεισέφερε το μερίδιό του για την ευόδωση του κοινού σκοπού, καθώς και στο πλήθος των ανθρώπων που συνεργάστηκαν και συνεχίζουν να συνεργάζονται με πίστη στη δημιουργία ενός σημαντικού Μουσείου, τόσο για την ιστορική Κοινότητα του Χρισσού, όσο και ευρύτερα για το Δήμο Δελφών.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε στα μέλη της Επιτροπής Μέριμνας του Μουσείου για τη μεθοδική και ουσιαστική δουλειά τους, καθώς και στους ανθρώπους που εθελοντικά προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια.

Για άλλη μια φορά και με μεγάλη έμφαση οφείλουμε όλοι μας να εκφράσουμε τα βαθύτερα αισθήματα ευγνωμοσύνης μας στο μεγάλο δωρητή του τόπου, κ. Ηλία Ευθυμίου Δαραδήμο, ο οποίος παρέδωσε σήμερα επίσημα στα χέρια του Δήμου Δελφών μια συλλογή πολύ μεγάλης αξίας και πανελλήνιας φήμης.

Το πιο ουσιαστικό «ευχαριστώ» απέναντι στο σπουδαίο μας συμπατριώτη είναι η κοινή δέσμευση όλων μας στο όραμά του για ένα Μουσείο, που με τα μοναδικά εκθέματά του και την καλή λειτουργία του, να αποτελεί εσαεί καύχημα του Χρισσού και ολόκληρης της περιοχής των Δελφών.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: