Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Σκληρή απάντηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Αρτινόπουλου «Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήσατε εσείς κ. Μπούγα;»


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Αρτινόπουλος
-Αναλύει τα έργα και τους λόγους που οι πιστώσεις τους εντός του 2018 είναι μηδενικές. -«Από τη στάση του φαίνεται ότι δεν παρακολουθεί με επάρκεια τα θέματα της Φωκίδας, την οποία ευελπιστεί να εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο», τονίζει.


Με αναλυτικά στοιχεία και σκληρό πολιτικό κείμενο επιλέγει ο κ. Γιώργος Αρτινόπουλος να απαντήσει στη χθεσινή επιστολή του π. βουλευτή και υφυπουργού κ. Ι. Μπούγα, ο κ. Γ. Αρτινόπουλος, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αρτινόπουλος αναλύει ένα – ένα τα έργα, όπου φαίνεται κανένα δεν είναι σε θέση να προκηρυχθεί άμεσα και να ξεκινήσει να απορροφά κονδύλια εντός του έτους, ενώ κατηγορεί τον κ. Μπούγα ότι πολιτεύεται με τρυκ, ως άλλος μάγος Χουντίνι. Μάλιστα, του ζητεί να θέσει στη διάθεση του κοινού τα έργα που έγιναν στη δική του θητεία, αλλά και τις μόνιμες θέσεις εργασίας που δημιούργησε και του καταλογίζει ότι «εξαφάνισε» τα έργα που παρέλαβε σε εξέλιξη.

Αναλυτικά στο κείμενό του αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κε Διευθυντά,
Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας, φιλοξενήσατε άρθρο του π. Βουλευτή Φωκίδας και Υφυπουργού κ. Ιωάννη Μπούγα, το οποίο αναφερόταν στα έργα συνολικού προϋπολογισμού, περί τα 8 εκ ευρώ. Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπούγας ισχυριζόταν ότι ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, από κοινού με το Βουλευτή κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου εμπαίζουν τον κόσμο της Φωκίδας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «προεκλογικά πυροτεχνήματα». Για να τεκμηριώσει μάλιστα την άποψή του στέκεται στο γεγονός ότι οι πιστώσεις είναι μηδενικές για το 2018. Ποια είναι τα έργα αυτά και γιατί έχουν μηδενικές πιστώσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ προϋπολογισμός 3,9 εκατ. € Το έργο σήμερα δεν έχει λάβει τις νόμιμες εγκρίσεις από το Δασαρχείο. Ως εκ τούτου δεν έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Δεν έχει οριστική μελέτη. Δεν έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

ΚΟΜΒΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΙΤΕΑΣ Π.Ε ΦΩΚΙΔΑΣ προϋπολογισμός 2 εκατ. € Το έργο βρίσκεται σε φάση αδειοδοτήσεων και έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων, ώστε να προχωρήσει σε οριστική μελέτη.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ προϋπολογισμός 1,5 εκατ. € Σήμερα είναι ολοκληρωμένα μόνο τα αρχιτεκτονικά του σχέδια. Χρειάζεται έγκριση του ΚΑΣ, εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, στατικής και ηλεκτρομηχανικής μελέτης. Όταν ολοκληρωθούν όλα αυτά τότε το έργο μπορεί να αποκτήσει τις τελικές του μελέτες.

 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ 442 χιλ. € Πρόκειται για το μοναδικό ώριμο έργο. Δεν μπορεί όμως να προκηρυχθεί, αφού απαιτεί μεταφορά της κοινότητας των Ρομά, που βρίσκεται στο σημείο. Αυτό θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση του έργου που θα εκτελεστεί για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και που περιλαμβάνει ολοκληρωμένο οικισμό. Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι κανένα από τα τέσσερα έργα δεν είναι σε θέση να απορροφήσει πιστώσεις εντός του 2018, για τον απλούστατο λόγο ότι κανένα δεν μπορεί να προκηρυχθεί και να ξεκινήσει εντός του έτους και προφανώς η ευθύνη δε βαρύνει τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Α.Χαρίτση, ούτε το Βουλευτή κ. Η.Κωστοπαναγιώτου. Άλλωστε, αν φταίει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου που μεταφέρει τα κονδύλια, τότε έχουν εξίσου ευθύνες και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που εντάσσει τα έργα στο πρόγραμμά της, αλλά και ο Δήμος που τα αιτείται, δίχως να είναι ώριμα.

 Η αντιπολίτευση όταν ασκείται για να εξυπηρετήσει λόγους εντυπώσεων είναι σαφές ότι παρέχει κακές υπηρεσίες στον τόπο μας. Από την τοποθέτηση όμως του κ. Μπούγα συνάγεται το συμπέρασμα ότι όχι απλώς στήνει ο ίδιος επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά δεν παρακολουθεί με επάρκεια τα θέματα της Φωκίδας, την οποία ευελπιστεί να διοικήσει. Στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος για τέσσερα χρόνια απραξίας του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και τονίζεται ότι το ενδιαφέρον της συγκυβέρνησης για τον τόπο παραμένει μηδενικό. Δεν θα μπούμε βεβαίως στη λογική να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ο κόσμος της περιοχής ξέρει για τις επιπλέον χρηματοδοτήσεις στην περιφέρεια ως αντιστάθμισμα στην εξαίρεσή της από το ΣΤΟΧΟ 1 των κοινοτικών προγραμμάτων, ούτε για τα επιπλέον 7 εκ ε στο έργο της άρδευσης του ελαιώνα ή τα χρήματα που έχουν φτάσει στους δυο δήμους μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ ΙΙ και άλλων προγραμμάτων. Δεν θα μιλήσουμε καν για τις δεκάδες θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού που έχουν εγκριθεί στους δήμους, το νοσοκομείο και άλλους δημόσιους φορείς. Επίσης θα ήταν ορθότερο όταν κάποιος ασκεί κριτική, να έχει πρώτα κάνει ο ίδιος την αυτοκριτική του και τον απολογισμό της δικής του προσφοράς στον τόπο. Όλα τα έργα που ανέλαβε σε εξέλιξη το 2004 ο κ. Μπούγας φρόντισε να τα αφανίσει (ΤΕΙ, ΚεσΑμεΑ, Μαρίνα Ιτέας, κλπ). Όσα δε, ξήγγειλε ως μεγάλα οράματά του, ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

 Ως βουλευτής έλαμψε δια της απραξίας του. Το έργο της εξαετούς θητείας του είναι μηδενικό, εξ ου και το 2009 οι πολίτες της Φωκίδας απάντησαν μέσω της κάλπης. Αντί λοιπόν να συνεχίζει να πορεύεται με «τρυκ» ως νέος Χουντίνι, καλά θα κάνει να μας πει κατά τα έτη της δικής του πορείας ως Βουλευτής Φωκίδας και υφυπουργός, σε μια εποχή που το χρήμα έρεε άφθονο, πια αναπτυξιακή πολιτική προώθησε και πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησε σε τούτο τον τόπο.

Με εκτίμηση
Γιώργος Αρτινόπουλος
Εκπρόσωπος Περιφερειακής Επιτροπής
ΣΥΡΙΖΑ


Πηγή: εφημερίδα "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ" 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι παρήγορο που επιτέλους βγαίνει κάποιος από τον Συιζα και απαντά σε κάθε σαχλαμαρίτσα που ανεβάζουν τα γκεσέμια της ΝΔ στον νομό, που νομίζουν οτι λένε και τίποτα σοβαρό. Αυτοί κατέστρεψαν τον τόπο, διέλυσαν τη χώρα, φτώχυναν το λαό. Πήραν εκατομμύρια εκατομμυρίων από την ΕΕ και το κρ. προϋπολογισμό και το μόνο που κατάφεραν είναι να "φυτέψουν" κυριολεκτικά τη Φωκίδα στην τελευταία θέση σε κάθε τομέα! Τα κονδύλια κονδύλια όμως, και απορρόφηση 100%! Και βγαίνουν οι "πριμαντόνες" και σας κουνάνε το δάχτυλό! Ο λαός θέλει να ακούει και να βλέπει τον Συριζα παντού! Τον μόνο που εμπιστεύεται! "Απάνω" τους λοιπόν!Μην τους φοβάστε! Σε λίγο αυτοί θα γίνουν σαράντα κομμάτια και οι ντόπιοι τρεχάμενοι και παρατρεχάμενοι της ΝΔ δεν θα ξέρουν ποιον "τσοπάνη" να ακολουθήσουν και σε ποιο "μαντρί" να ενταχθούν!

Ανώνυμος είπε...

Μπουγας ο υπερ Υφιπουργος της ανικανοτητας και του τιποτα στο νομό μας. Δεν είχαμε δει τιποτα επι θυτείας του. Τόρα που βλέπει δημοσκοπικά την άνοδο της ΝΔ ξαναβγένει από το καβούκι του να βγάλει καμιά αντιμισθεία..... Ο κοσμος της Φωκίδας τον έχει κατατάξει στους αποτυχημένους και ξεχασμένους.