Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Κεραυνοί Μίχαλου κατά Μητσοτάκη και Αυγενάκη

Κεραυνοί Μίχαλου κατά Μητσοτάκη και Αυγενάκη
Συνέντευξη: Μιχάλης Παπανίδης 
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης


Ευθεία επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη εξαπολύει μέσω του zougla.gr ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που εκπροσωπεί εκατοντάδες

 χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, Κωνσταντίνος Μίχαλος, που με συνοπτικές διαδικασίες διαγράφηκε εχθές από τα μητρώα μελών της Νέας Δημοκρατίας. 


Μιλώντας απαξιωτικά για τον γενικό γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τον κατηγορεί για σκευωρία σε βάρος του, εκπόνηση ευφάνταστων σεναρίων με αφετηρία μια φωτογραφία με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά και κυρίως για συστηματική παραπλάνηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.


(Φωτογραφία από τη συνάντηση του κ. Μίχαλου με τον Ν. Παππά που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο parapolitika.gr και οδήγησε στη διαγραφή του κ. Μίχαλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη)


Μπορεί ο κ. Μίχαλος να απορρίπτει την σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ που τον κατηγόρησε ευθέως ως «δούρειο ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, αλλά αφήνει να φανεί ότι τα πράγματα είναι πολύ περισσότερο σοβαρά σε ότι αφορά τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με ένα κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου, το οποίο μάλιστα στο πρόσωπο του κ. Μίχαλου έχει Καραμανλικές αναφορές.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διακωμώδηση της διαδικασίας διαγραφής του από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος και από τον πρόεδρο του πρώην υπουργού κ. Κράτσα, που τον επιστράτευσαν και τον έφεραν άρον άρον από το νησί όπου έκανε διακοπές, αναγκάζοντάς τον να ταξιδεύει με το καράβι όλη τη νύχτα. 


Παράλληλα, ο κ. Μίχαλος επικρίνει τους μηχανισμούς του κόμματος γιατί δεν του δόθηκε χρόνος να παραστεί και να απολογηθεί στην εν λόγω συνεδρίαση, αν και συμπληρώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει ουσιαστικά η διαγραφή, αφού δεν ήταν ενεργό μέλος και δεν συμμετείχε στις εσωκομματικές εξελίξεις και διαδικασίες.


Ο κ. Μίχαλος διαψεύδει και μάλιστα κατηγορηματικά όλα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν στα δημοσιογραφικά γραφεία από εχθές το βράδυ και βεβαίως όσα από αυτά είδαν σήμερα το πρωί το φως της δημοσιότητας.


Δεν θα είναι αρχηγός του «δεξιού ΣΥΡΙΖΑ», δεν θα κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα παραμείνει για άλλα τέσσερα χρόνια στο ΕΒΕΑ και συνεπώς παράγοντας της ελληνικής οικονομίας. 


Πολύ περισσότερο απορρίπτει ότι κυοφορείται η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ ή δυνάμεις φίλα προσκείμενες σε αυτόν.


Διευκρινίζει ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων απεύχεται σταθερά τα τελευταία εννέα χρόνια κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γνωρίζοντας τις συνέπειες στην πραγματική οικονομία και αποκαλύπτει ότι πολιτικό του όραμα είναι η συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, ώστε με συντεταγμένες δυνάμεις η χώρα βγαίνοντας από την κρίση να ακολουθήσει μια οδό δυναμικής ανάπτυξης για όλους με την απαιτούμενη κοινωνική δικαιοσύνη.


Ουσιαστικά ο κ. Μίχαλος εξηγεί με οικονομικούς όρους γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση όσα διατύπωσε ο κ. Αυγενάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχουν στέρεη και πραγματική βάση.


Τέλος, τορπιλίζει τη συνέχεια των σχέσεων της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αστικό κόσμο που εκφράζεται παραδοσιακά μέσα από τη ΝΔ, λέγοντας ότι «τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός! 
Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί».



Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μίχαλος στο zougla.gr




zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: