Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Άδεια για Αλίευση στην περιοχή μας για το Αγγούρι της Θάλασσας!


ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ...ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ(Τρέφονται γενικά με απόβλητα στη βενθική ζώνη του ωκεανού. Η δίαιτά τους περιλαμβάνει νεκρή και αποσυντιθέμενη οργανική ύλη που βρίσκεται στη θάλασσα, στη λάσπη του βυθού. Τα θαλασσινά αγγούρια καταπίνουν ολόκληρη τη λάσπη του βυθού Η σύλληψη της τροφής γίνεται με τη βοήθεια των κεραιών τους.) ...ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ...ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΓΕΙ

Γεώργιος Ευαγγέλου ΚουκουσούληςΦθιώτιδα: Κινέζοι έκαναν λαθρεμπόριο με... ολοθούρια!
Μάνος Τσαγκαράκης
31/07/2017, 16:35 8
Τα ολοθούρια ή αλλιώς «αγγούρια της θάλασσας» ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τον αχινό - Η τιμή τους φτάνει ακόμη και τα 1.100 ευρώ το κιλό!
Όλα τα είχαμε δει σ' αυτή τη χώρα, αλλά λαθρεμπόριο για... «αγγούρια της θάλασσας» (!) ούτε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας που το εξάρθρωσαν δεν περίμεναν να συναντήσουν! Τα ολοθούρια, όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους, είναι πρώτα ξαδέρφια του αχινού και του αστερία και στην Κίνα τρώγονται, αλλά χρησιμοποιούνται και για την θεραπεία διάφορων παθήσεων.

Κινέζοι ήταν και οι εμπνευστές του ασυνήθιστου για τα ελληνικά δεδομένα λαθρεμπορίου, που είναι ιδιαίτερα αποδοτικό καθώς για ορισμένα είδη ολοθουρίων, η τιμή λιανικής πώλησης φτάνει ακόμη και τα 1.100 ευρώ το κιλό! Ο 21χρονος Κινέζος που συνελήφθη και ένας 54χρονος ομοεθνής του που αναζητείται, θεωρούνται μέλη οργανωμένου κυκλώματος, τα οποία είχαν εγκαταστήσει δύο παράνομα εργαστήρια επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας στην Ανθήλη Φθιώτιδας. Εκεί, συγκέντρωναν τις μεγάλες ποσότητες ολοθουροειδών που αλίευαν παράνομα κυρίως στο Μαλιακό κόλπο, με σκοπό την εξαγωγή τους σε ομοεθνείς τους στην Ισπανία, την Τσεχία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, σε συσκευασίες με την ένδειξη... «φρέσκα καβούρια»!

Το κύκλωμα έκανε εξαγωγές τουλάχιστον την διετία 2013 – 2014, όπως προκύπτει από τα παραστατικά που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί μαζί με πλήθος ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές των παράνομων αλιευμάτων. Στα αυτοσχέδια εργαστήρια που είχαν στηθεί σε σπίτια και αποθήκες, αλλά και στην κατοικία του 21χρονου Κινέζου, βρέθηκαν 87.126 αποξηραμένα ολοθούρια βάρους 557,33 κιλών έτοιμα για πώληση, άλλα 23.355 βάρους 817,43 κιλών μέσα σε λεκάνες με διάλυμα ξυδιού, τρεις ζυγαριές, ένας κλωβός αλιείας, ένα καζάνι, ένδεκα συσκευασίες με αλάτι, 17 μπιτόνια με ξύδι και πλήθος άδειες νάιλον συσκευασίες.

Όλα τα αλιεύματα είχαν μήκος μικρότερο των 0,15 εκατοστών που ορίζει η νομοθεσία ως ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος για την αλιεία τους, η οποία απαγορεύεται από την 1η Ιουνίου ως τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους. Ο νεαρός Κινέζος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για τον εντοπισμό του 54χρονου και άλλων μελών του κυκλώματος.

Τί είναι τα Ολοθούρια

Τα Ολοθούρια, ή Ολοθουροειδή είναι ομοταξία θαλάσσιων Εχινόδερμων με μακρύ σώμα. Είναι περισσότερα γνωστά με την κοινή ονομασία «αγγούρια της θάλασσας»εξαιτίας του σχήματός τους, που θυμίζει το ομώνυμο λαχανικό. Κάτω από το δέρμα τους έχουν ενδοσκελετό. Ζουν μέσα στην άμμο ή σε ρωγμές βράχων αλλά και σε κοραλλιογενείς υφάλους. Ζουν συνήθως μοναχικά και τρέφονται με ζωικές ή φυτικές ουσίες, τις οποίες βρίσκουν στη λάσπη του βυθού. Υπάρχουν γύρω στα 500 είδη ολοθουροειδών.


Πώς χρησιμεύει το αγγούρι της θάλασσας στον καρκίνο;
Το θαλάσσιο ζώο χρησιμοποιείται ως πρόσθετη αγωγή σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, επειδή είναι πολύ αποτελεσματικό στο να μετριάζει τις παρενέργειες, δήλωσε επιστήμονας.
Δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου 2015
53 0 Google +0 0 3 0σχόλια

Πώς χρησιμεύει το αγγούρι της θάλασσας στον καρκίνο;
Το αγγούρι της θάλασσας, ένα ζώο που βρίσκεται στον πάτο των ωκεανών, έχει χρησιμοποιηθεί στην κινέζικη κουζίνα για αιώνες- ακόμα και ως αφροδισιακό- αλλά είναι γνωστό και για τη χρήση του κατά ασθενειών, περιλαμβανομένων ορισμένων ειδών καρκίνου.

Ο Ty M. Bollinger, συγγραφέας του “Cancer: Step Outside the Box,” δήλωσε ότι το αγγούρι της θάλασσας δεν είναι μόνο αντιικό και αντιβακτηριακό αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και στην ουλίτιδα.

Το θαλάσσιο ζώο χρησιμοποιείται ως πρόσθετη αγωγή σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, επειδή είναι πολύ αποτελεσματικό στο να μετριάζει τις παρενέργειες, δήλωσε ο Bollinger.

Η χημειοθεραπεία σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Το αγγούρι της θάλασσας κάνει το ανοσοποιητικό να δουλεύει με τη σωστή ταχύτητα. Για αυτό είναι τόσο αποτελεσματικό ως επιπλέον θεραπεία, δήλωσε ο Bollinger. Επίσης σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Το αγγούρι της θάλασσας δεν είναι πολύ καλά γνωστό στη δυτική ιατρική, ακόμα και αν μελετάται για τουλάχιστον 15 χρόνια- επειδή οι περισσότεροι ογκολόγοι χρησιμοποιούν τις γνωστές θεραπείες στον καρκίνο.

Ο Bollinger δήλωσε ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν είναι εξοικειωμένοι με το αγγούρι της θάλασσας.

Το ζώο μπορεί να μαγειρευτεί και να φαγωθεί ή να αποξηραθεί, να γίνει πούδρα και να περιληφθεί σε κάψουλες.

Ο Bollinger δήλωσε ότι το ζώο έχει υψηλές συγκεντρώσεις θειικής χονδροϊτίνης, που αντιμετωπίζει τον πόνο στις αρθρώσεις.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι,αλλα με προσχημα το "αγγούρι" εχουν εξολοθρευσει ολα τα χταποδια της περιοχης και τα μοσχοπουλανε και θα μας μείνει εμας το κανονικο ΑΓΓΟΥΡΙ!

Ανώνυμος είπε...

σε καταγγελίες στο Τμήμα Λιμενικού στο Γαλαξίδι , η απάντηση ήταν να κάνουν μήνυση 4 πολίτες για να πάνε για έλεγχο !!! Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΔΙΩΞΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ . Και τους ετοιμάζουν να μείνουν στο ΟΜΙΛΟ τον α΄όροφο , για ναπίνουν τον καφέ τους με θέα !!!