Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ-Δ.Ε ΚΑΛΛΙΕΩΝ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΔΙΑΚΕΙΩΝ 2017"



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Άμφισσα,  09.08.2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                                   
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΕΩΝ                                                         
                                                                                 
Ανακοίνωση – Απάντηση σε δημοσίευμα
Ο ιστορικός σύλλογος “Αδελφότητα Αθανασίου Διάκου”, εκπροσωπούμενος σήμερα από την κα Μαρία Μαστροκωστοπούλου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές εναντίον του Δήμου Δελφών για την «αποτυχημένη» κατά την γνώμη της διοργάνωση των προσφάτων «Διακείων 2017», εμπλέκοντας μάλιστα στο ζήτημα αυτό (ανεπίτρεπτα) το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων της πλατείας που δήθεν δεν ήταν επαρκή.
Λυπούμαστε να διαπιστώνουμε ότι η νυν Πρόεδρος της Αδελφότητας προφανώς διαχειρίζεται κατά τρόπο αντιδεοντολογικό τον ιστορικό θεσμό των Διακείων προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στενού της συγγενικού της προσώπου.
Το ίδιο το επιχείρημα τυγχάνει παντελώς άτοπο. Στον κανονισμό κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας υπάρχει ρητή διάταξη που επιτρέπει σε επετείους, πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου κ.λπ. να τοποθετούνται επιπλέον καθίσματα και να διαμορφώνεται η πλατεία σύμφωνα με τις ανάγκες της εκδήλωσης. Κανείς όμως φέτος, ούτε φυσικά και η Αδελφότητα Αθανασίου Διάκου δεν μας ζήτησε κάτι τέτοιο για τα Διάκεια.
Ακόμη περισσότερο λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε δημόσια να διαπιστώσουμε (έχοντας προκληθεί) ότι η κα Μαστροκωστοπούλου δυστυχώς φέτος επιχείρησε με πολλούς τρόπους να υποβαθμίσει την διοργάνωση των Διακείων με σαφή σκοπό να μετατοπίσει την ευθύνη στην Δημοτική Αρχή. Δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες αλλά εάν χρειαστεί θα το πράξουμε. Επί τη ευκαιρία, κλείνοντας, ας σημειώσουμε τα εξής:
1.     Ο Δήμος Δελφών πλέον, στο θέμα της κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από επαγγελματίες, πορεύεται με απαρέγκλιτο γνώμονα τις αρχές της νομιμότητας και της ισονομίας απέναντι σε όλους. Αυτό ίσως ξενίζει κάποιους που είχαν συνηθίσει διαφορετικά, αλλά καλό είναι να το πάρουν απόφαση.
2.     Τα Διάκεια αποτελούν μια κορυφαία επετειακή εκδήλωση του Δήμου μας, γι’ αυτό έχουμε λάβει την απόφαση να αναλάβει ο Δήμος στο εξής την κύρια οργανωτική ευθύνη και να τα αναβαθμίσει ήδη από το έτος 2018, συνεργαζόμενος στενά και με τους συλλόγους του Αθανασίου Διάκου.
   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αντιδήμαρχος
Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων


Μαρία Ζ. Ανδρεοπούλου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(το έγραψα και αλλού, ας το γράψω και δω) Άμα μπορούσε να "σηκωθεί" ο Διάκος, θα έριχνε μίαν... μούντζαν, έτσι όπως κατάντησε η θυσία του.. Άι ωρέ Διάκο, για κοκορέτσια και σπληνάντερα και κοψίδια τσακώνονται σήμερα οι χωριανοί σου, και για αρνιά σουβλισμένα! Κι ας ξέρουν ότι το σούβλισμα ήταν το μαρτύριό σου. Το μαρτύριό σου η χαρά τους κι ο ..παράς τους, αδερφέ!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Μαιρη, συριζεικα σκεφτεσαι. Να το παρετε εσεις κ να το διαλυσετε εντελως. Κοπιαστε λοιπων...

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση: οι γιορτές να γίνονται μία χρονιά στην Άνω Μουσουνίτσα και μία στην Αρτοτίνα. Να μην τσακώνονται και τα 2 χωριά... Τα δε έσοδα, να τα ...μοιράζονται