Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ευχαριστήριο της Τ.Κ Δροσοχωρίου προς τον Δήμο και την εταιρία Δελφοί-Δίστομο





Την Τετάρτη 10 Μαΐου και Πέμπτη 11 Μαΐου στην Τ.Κ Δροσοχωρίου πραγματοποιήθηκαν εργασίες  ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου από συνεργείο καθαριότητας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών. Παράλληλα, έγιναν από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου επισκευές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και αντικατάσταση λαμπτήρων σε όλη την Κοινότητα. Τέλος, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και διάνοιξη του κεντρικού οδικού δικτύου από τα μηχανήματα του Δήμου Δελφών με την ευγενική συνδρομή και της  εταιρείας Δελφοί-Δίστομο.

Ως Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Δροσοχωρίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Άμφισσας,  κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κα. Μαίρη Ανδρεοπούλου  για την άμεση ανταπόκρισή τους στις ανάγκες της Κοινότητας μας και τη συνεχή μέριμνα που επιδεικνύουν. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Παρασκευά Βαγγελιά και τον Προϊστάμενο Ηλεκτροφωτισμού κ. Νικόλαο Τσιπούρα για την άρτια οργάνωση των εργασιών που επιτελέστηκαν στην Κοινότητα μας , καθώς και το προσωπικό για τις άψογες εργασίες που προσέφεραν.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την εταιρεία Δελφοί – Δίστομο για τη διάθεση ενός μηχανήματος τύπου Grader .

                                     Η Εκπρόσωπος της Τ.Κ Δροσοχωρίου

                                         Μαρία Γ. Τσάφου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καινούργια ήθη και έθιμα για την Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Δελφών. Τώρα, εξαιτίας της απόλυτης ανυπαρξίας συγχαρητήριων και ευχαριστήριων επιστολών από τρίτους προς τον Δήμο Δελφών ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ! Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΒΑΤΑΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΔΩΝ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Μα αγαπητέ μου φίλε , ο δήμαρχος "Χάρμαινας" είναι ο προστάτης των αδυνάτων οικισμών του Δήμου και πουλάει εκδούλευση σ αυτούς , με τα γκρέιντερ των βωξιτών και τα καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς.
Την Ιτέα και ειδικότερα την παραλία φοβάται και τον πραγματικό "προυχό της εμβολής" όλης της Φωκίδας. Εκεί είναι το πρόβλημα όλων των εγκάθετων του βωξίτη ..
Και έχουν απαξιώσει ολόκληρη την κοινωνία της πόλης της Ιτέας επειδή συγκυριακά η Ιτέα εκπροσωπείται στο Δήμο "Χάρμαινας" απ τους συγκεκριμένους αιρετούς -που δεν έχουν όραμα και μπούσουλα.
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά κύριοι και για τους αγγλόφωνους : "how do ya' like them apples?"

Ανώνυμος είπε...

Μία ερμηνεία είναι ότι όλο αυτό έγινε για να κρατάμε ζεστό το πόσο τυχεροί είμαστε που υπάρχουν οι εταιρίες βωξίτη στον τόπο μας. Ας μας πει όμως ο Πρόεδρος Δροσοχωρίου, πόσοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού; Αν πάω την άλλη βδομάδα την Τρίτη στις 6 το απόγευμα και χτυπήσω όλα τα κουδούνια και μπώ σε όλα τα σπίτια, πόσους θα δω; Πέντε; Δέκα; Πόσα παιδιά έχει το χωριό; Το ότι το ερήμωσαν διορίζοντας στην Αθήνα και στους βωξίτες έχοντας σκοπό να ρημάξουν στην συνέχεια την μικρή πανέμορφη κοιλάδα του και τις πλαγιές από παρθένο δάσος δεν το κατάλαβαν ποτέ. Το ότι σήμερα το Δροσοχώρι ίσως να είναι ένας παραθεριστικός οικισμός αποκλειστικά και μόνο για όσους ζουν ακόμα από αυτούς που έχουν προσωπικές αναμνήσεις, προκύπτει από το πόσοι ξένοι έχουν αγοράσει παραθεριστική Κατοικία εκεί. Πόσοι είναι αυτοί; Πόσοι είναι οι νέοι κάτοικοι που ήρθαν τα τελευταία πέντε χρόνια; Εύκολα μπορεί και ένα μικρό παιδί να καταλάβει αν το Δροσοχώρι είναι ένα ακόμη χωριό που αργοπεθαίνει όπως αργοπεθαίνουν ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΟΛΑ. Τι λένε οι περήφανοι Δελφοί, Το όμορφο Χρισσό, το κοσμογυρισμένο Γαλαξίδι; Καμαρώνουν οι Πρόεδροί τους; Τι να πουν τα άλλα τα μικρότερα χωριά; Σε ποια σχολεία του Δήμου Δελφών δεν λιγοστεύουν τα παιδιά; Στην Ιτέα και την Άμφισσα; Άλλο παραμύθι και αυτό. Από τα παιδιά που φεύγουν (οι οικογένειές τους φεύγουν) από τα χωριά, οι μισοί πάνε μακριά και δεν ξαναγυρίζουν ποτέ και οι άλλοι μισοί στην Ιτία και την Άμφισσα. Έτσι αναπληρώνονται τα παιδιά που φεύγουν και από την Ιτιά και την Άμφισσα και δεν ξαναγυρίζουν, και όλοι μαζί Ιτιώτες και Αμφισσώτες , καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια για τις ζωντανές πόλεις τους. Στην πραγματικότητα μιλάμε για λίγο μεγάλα χωριά που την ζωή τους την βλέπει κάποιος και καθημερινή 10 το βράδυ στους δρόμους και των δύο μεγαλοχωριών. Όλα καλά για τα χωριά παραθεριστικούς οικισμούς που αργοπεθαίνουν και στον τάφο τους χορεύει ακόμα ο φονιάς. Όλα καλά και για τα μεγαλοχωριά που όταν στερέψουν τα σχολεία της περιφέρειας, θα δούν και αυτά τα παιδιά στα σχολεία να μειώνονται κατακόρυφα από χρονιά σε χρονιά. Άντε και καλά σαράντα. Καμαρώστε πριν έρθουν και σε εσάς τα σκουλήκια. Μόνο να ξέρετε. Όταν δείτε τα σκουλήκια, θα είστε ήδη πεθαμένοι.

Ά! Ξέχασα να ευχαριστήσω τις εταιρίες βωξίτη Δελφοί Δίστομο που σύντομα θα ζητήσει να κάνει εξόρυξη σε ένα ακόμα κοίτασμα που θα ξεφτιλίζει ακόμα περισσότερο το Δροσοχώρι (στην τύχη το λέω μακάρι να κάνω λάθος), την εταιρία ΕΛΜΙΝ και τον Κο Πολυχρονόπουλο που βρήκε και κάνει, και πάνω απ’ όλα τον Κο Κυριακόπουλο, περήφανο απόγονο των αδερφών Ηλιόπουλων που τόσα προσέφεραν στην ανθρωπότητα και στο τόπο μας και τόσο τίμια και με αξιοπρέπεια, κάνει την δουλειά του και φροντίζει τον τόπο μας. Μαζί με τους αυτοδιοικητικούς μας άρχοντες, ευχαριστούμε από το βάθος της καρδιάς μας, σαν να λέμε μας υποχρεώσατε, σαν να λέμε μας σκλαβώσατε, σαν να λέμε, ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΑΣ.