Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Τρέχει να προλάβει ο Ντράγκι, τις “φωτιές” που ανάβει ο πυρομανής Σόιμπλε! Ομολογεί ότι Ιταλία και Γαλλία οδεύουν σε έξοδο
Ο ευρωσκεπτικισμός κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, γεγονός που φέρνει τη νομισματική ένωση αντιμέτωπη με την πιο σκληρή της δοκιμασία, καθώς το Κίνημα Πέντε Αστέρων υπόσχεται ότι η Ιταλία θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, ενώ το ίδιο εξαγγέλλει η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας και επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.
Η αποχώρηση από το ευρώ δεν θα ωφελούσε κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης και οι κυβερνήσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους, έσπευσε να δηλώσει σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, είχε προσπαθήσει να … θεσπίσει “αντικίνητρα” για την δραπέτευση χωρών της ευρωζώνης σε εθνικά νομίσματα, διευκρινίζοντας πως όποιος θέλει να φύγει, θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσει όσα χρωστάει στα κρατη-μέλη της ζώνης του ευρώ αλλά και στην ΕΚΤ…
«Οι χώρες που εφάρμοσαν μεταρρυθμίσεις δεν εξαρτώνται από μια ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία για να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε ο Ντράγκι σε μια ομιλία του στη Λιουμπλιάνα για τον εορτασμό της 10ης επετείου από την είσοδο της Σλοβενίας στο ευρώ.
«Χρειάζεται να πούμε με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν ήταν το ευρώ, το νόμισμα, που φταίει» για αυτές τις τάσεις, επισήμανε ο Μάριο Ντράγκι. «Οι εθνικές αρχές γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν», συμπλήρωσε. «Το νόμισμα δεν θα μπορούσε να τις προστατεύσει από τις δικές τους πολιτικές αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: