Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Στις 13.000 οι δηλώσεις για εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων ως τις αρχές Γενάρη

Περίπου 13.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις αρχές Γενάρη στα πλαίσια του νόμου για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων.

Στις 13.000 οι δηλώσεις για εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων ως τις αρχές Γενάρη
Η συνεργασία με φορολογικές Αρχές ξένων κρατών σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες και οι διωκτικές αρχές φαίνεται πως αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, όπως τόνισε στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή και ο πρωθυπουργός.

Όσοι φορολογούμενοι ενταχθούν στις διατάξεις για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών μπορούν —εκτός από την εφάπαξ εξόφληση των οφειλών που τυχόν θα προκύψουν— να ρυθμίζουν τις εν λόγω οφειλές σε μέχρι 24 δόσεις.


Σημειώνεται πως η καταβολή της οφειλής γίνεται εφάπαξ, εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου. Συνεπώς ο φορολογούμενος, προκειμένου να μην εκπέσει των ευνοϊκών ρυθμίσεων των διατάξεων για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης, πρέπει να εξοφλήσει τις οφειλές που προκύπτουν δυνάμει δηλώσεων που υποβάλλονται κατά τις διατάξεις αυτές, εντός της προθεσμίας καταβολής τους, ήτοι εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: