Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

«Αγριεύει» η ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ

«Αγριεύει» η ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ
Μπλακ άουτ σε κακοπληρωτές και σε όσους κλέβουν ηλεκτρικό
«Αγριεύει» η ΔΕΗ με τους κακοπληρωτές και με όσους κλέβουν ηλεκτρικό. Η εταιρία σχεδιάζει να λάβει μέτρα προκειμένου να μειώσει τα φέσια, τα οποία πλέον έχουν αγγίξει το «κόκκινο». Στο πλαίσιο αυτό, απειλεί με μπλακ άουτ όλους όσους έχουν χρέη άνω των 1.000 ευρώ και δεν υπάγονται σε κάποιο από τα προγράμματα διακανονισμών ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε μπαράζ διακοπών ηλεκτροδότησης από την ερχόμενη εβδομάδα, έχοντας την πολιτική κάλυψη από το υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος και προσέφερε την πολιτική του κάλυψη. «Η ΔΕΗ έχει λάβει πολλά μέτρα  για την κοινωνική προστασία των οικονομικά αδύναμων, των ευάλωτων πελατών της. Δεν μπορεί να προστατεύει όμως τους κακοπληρωτές και εκείνους που προβαίνουν σε ρευματοκλοπές» είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ενέργειας σε άτυπη ενημέρωση προς δημοσιογράφους την Τετάρτη.
Το ίδιο στέλεχος τόνισε πως, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικού είναι αρκετά. «Παραμένει το δίχτυ προστασίας για εκείνους που χρωστούν κάτω από 1.000 ευρώ, για τους οποίους υπάρχει και ειδικό πρόγραμμα διακανονισμών και συγκεκριμένα για οφειλές έως 500 ευρώ», τόνισε το στέλεχος του υπουργείου. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: