Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η νέα τάξη πραγμάτων (συμφερόντων) φέρνει διχοτόμηση  της ανθρωπότητας , όπως την ξέρουμε σήμερα

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok


 

Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα το πρώτο από μια σειρά νομοσχεδίων, για το πακέτο ύψους 95 δισ. δολαρίων που παρέχει βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, παρά τις αντιρρήσεις των σκληροπυρηνικών του κόμματος.

Το αμερικανικό πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει 60 δισ. δολάρια για την Ουκρανία26 δισ. δολάρια για το Ισραήλ και ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους σε εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας, 8 δισ. δολάρια για την Ταϊβάν, καθώς και νέεους περιορισμούς στο TikTok.

Το νομοσχέδιο που επιβάλλει τους νέους περιορισμούς στο TikTok ήταν το πρώτο από τα τέσσερα που ψηφίστηκε σήμερα.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τι κάνει το Κογκρέσο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του χθες Παρασκευή. «Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για τη δύναμη της αμερικανικής ηγεσίας σε μια κομβική περίοδο. Η κυβέρνηση προτρέπει και τα δύο σώματα του Κογκρέσου να ψηφίσουν και να στείλουν γρήγορα αυτό το συμπληρωματικό πακέτο χρηματοδότησης στο γραφείο του προέδρου»

«Δεν είναι η τέλεια νομοθεσία, δεν είναι η νομοθεσία που θα γράφαμε αν οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν τον έλεγχο εκτός της της Βουλής, της Γερουσίας και του Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Τζόνσον χθες σε δημοσιογράφους. «Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούμε να καταλήξουμε υπό αυτές τις συνθήκες για να φροντίσουμε αυτές τις πραγματικά σημαντικές υποχρεώσεις».

Ορισμένοι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι είχαν εκφράσει έντονη αντίθεση για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να την αντέξουν οικονομικά δεδομένου του αυξανόμενου εθνικού τους χρέους ύψους 34 τρισ. δολαρίων. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ - με τεράστια επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα - στις 12 Απριλίου εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τζόνσον και με ανάρτησή του την Πέμπτη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι η επιβίωση της Ουκρανίας είναι σημαντική για τις ΗΠΑ.

Η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου για την αμερικανική βοήθεια στο Κίεβο

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάρκοβα, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή για νέα στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

«Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», τόνισε η Ζαχάροβα στο Telegram.

«Για την Ταϊβάν, αυτό είναι μια ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Για το Ισραήλ, είναι μια πορεία ολοταχώς προς την κλιμάκωση και μια άνευ προηγουμένου αύξηση της έντασης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι ΗΠΑ τυπώνουν δολλάρια , πληρώνουν μ'αυτά τους παραγωγους-εμπόρους όπλων και καταχρεώνουν(υποδουλώνουν) μια τεράστια χώρα όπως η Ουκρανία ενώ παράλληλα βάζουν χέρι στην Ταϊβάν που υπερχρεώνουν και ελέγχουν πλέον σε μεγαλύτερο από πριν βαθμό.
Συμφωνούν δε στην γενοκτονία των Παλαιστινίων .
Μεγάλη ντροπή για την απόφαση περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης ( από την χώρα που πρεσβεύει την ελευθερία..) μέσω περιορισμού του tik tok (Κινεζική πλατφόρμα).
Αυτό που λείπει πλέον είναι να πατήσει κανείς και το κόκκινο κουμπάκι...