Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ιτέα : Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Δημοτικής βιβλιοθήκης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΙΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Το παιδικό τμήμα «ΓΙΩΤΑ ΜΑΔΟΥΡΑ» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας  στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας. 
Οι καλύτερες ευχές, οι ευχές των παιδιών της Ιτέας και της Κίρρας, στολίζουν από χθες Κυριακή το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.
Δεκάδες παιδιά από όλα τα σχολεία έφτιαξαν πρωτότυπες κατασκευές, έγραψαν πολύχρωμες ευχές (συμμετέχοντας στο «Εργαστήρι των ευχών για το 2017» της Εθνικής βιβλιοθήκης). Συνδύασαν απλά υλικά (χρωματιστό χαρτί, χρυσόσκονη, ακόμα και καλαμάκια) και χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους τα μετέτρεψαν σε πολύτιμα στολίδια!
Το τετράμετρο αληθινό έλατο στολίστηκε με τα έργα των παιδιών και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
           Τα παιδιά συμμετείχαν στο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» που συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Οι ευχές των παιδιών και από την Ιτέα (μαζί με άλλες 150 βιβλιοθήκες) θα στολίσουν το καινούργιο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Οι ευχές θα κάνουν ποδαρικό στο κτίριο για το 2017.
Οι εθελοντές/τριες της βιβλιοθήκης από μέρες πριν οργάνωσαν την όλη διαδικασία (επιλογή υλικών, κατασκευών κλπ), την ίδια μέρα από το πρωί προετοίμασαν το χώρο ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βοήθησαν τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους.
Το πνεύμα των Χριστουγέννων ας αγκαλιάσει όλους μας, φέρνοντας νέες ελπίδες, νέες προοπτικές και προκοπή στον τόπο μας.
Χίλιες ευχές για χαρούμενες γιορτές!

Η Πρόεδρος
Της Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας Δήμου Δελφών
&
Αντιδήμαρχος Δελφών ΔΕ Ιτέας

Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη







Δεν υπάρχουν σχόλια: