Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

CNN: Τρία χρόνια μνημόνια και η Ελλάδα είναι ακόμη στον πάτο.

CNN: Η Ελλάδα σε αριθμούς, τρία χρόνια μετά τη διάσωση
Η Ελλάδα σε αριθμούς, τρία χρόνια μετά τη διάσωση
Αποτίμηση των τριών χρόνων μνημονίου της Ελλάδας, με ελάχιστα λόγια και τέσσερις πίνακες που παρουσιάζουν την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας, κάνει το αμερικανικό δίκτυο CNN, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η ανάπτυξη αναμένεται να έρθει το 2014.
«Έχουν περάσει τρία χρόνια από τη στιγμή που χορηγήθηκε στην Ελλάδα το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, το πρώτο από τα δύο, που παραχώρησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από τότε, τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει την ελληνική οικονομία στον πάτο. Η ανεργία εκτοξεύτηκε, καθώς περισσότεροι από 6 στους 10 νέοι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους», αναφέρει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος Μαρκ Τόμσον.
Χωρίς περαιτέρω αναλύσεις, στο σύντομο δημοσίευμα παρατίθενται τέσσερις δείκτες -το ΑΕΠ, η ανεργία, το χρέος και το έλλειμα- και η διαμόρφωση αυτών των σημαντικών παραμέτρων της οικονομίας μέσα στα τρια αυτά χρόνια υπογραφής του μνημονίου.
Το δημοσίευμα ωστόσο σημειώνει ότι «ίσως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει το 2014 σε τροχιά ανάπτυξης. Και παρόλο που η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από τις διεθνείς οικονομικές αγορές, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζές της - η τράπεζα Πειραιώς- είναι πεπεισμένη ότι μπορεί συγκεντρώσει αρκετά χρήματα από επενδυτές σε όλον τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: