Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΙΤΕΑ: Τί θ’ αντικρύσουν οι επισκέπτες στην σημερινή γιορτή του Αϊ Γιαννάκη. ΦΩΤΟ


Ως γνωστό, κάθε Τρίτη του Πάσχα στο εκκλησάκι του Αι Γιαννάκη που βρίσκεται στη δυτική είσοδο της Ιτέας διοργανώνεται πανηγύρι εδώ και πολλές δεκαετίες.  Η εκκλησία, είναι μια  είναι μικρή παλαιοβασιλική με εξαιρετικής τεχνοτροπίας αγιογραφίες, η οποία χρονολογείται από την μετά-τουρκοκρατίας περίοδο. Παλαιοτέρα, στις αρχές του 20ου αι. ήταν και ιδανικός τόπος για περίπατο.
Οι αυριανοί επισκέπτες όμως, θα αντικρύσουν όμως όπως και κάθε χρόνο ένα θλιβερό θέαμα στ’ αριστερά του δρόμου. Κάθε λογής σκουπίδια, μπάζα, ελαστικά αυτοκινήτων και τις περίφημες ροζ σακούλες τις πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας που πάνω τους  υπάρχει η φράση …καθαρό περιβάλλον…  
Πριν μερικούς μήνες ο Δημ. Σύμβουλος κος Γεώργιος Δρακάκης έκανε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά, η απάντηση από τον κύριο Δήμαρχο με αρκετό χιούμορ τον παρέπεμψε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.  Αλλά πριν 3 εβδομάδες στην περιοχή ξέσπασε μικρής ευτυχώς έκτασης πυρκαγιά.  Τόσο καλά προσέχουν τις παραδόσεις και το περιβάλλον.
Τέλος να σημειώσουμε πως αξιέπαινη ήταν η χθεσινή (ημέρα του Πάσχα) ωραία υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου SEABOURN ODYSSEY από την Δημοτική Ενότητα Ιτέας.
 
 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΣΑΣΕΙ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ Κ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ.....