Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ηγεμονία των καρτέλ! Σωρεία σοβαρών καταγγελιών από εργαζόμενους στο Υπ. Ανάπτυξης


Την απόλυτη κυριαρχία των καρτέλ, που η πολιτική του Υπουργείου Ανάπτυξης τα διατηρεί στο απυρόβλητο, κατήγγειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι κατά τη γενική τους συνέλευση με θέμα τη νέα δομή των υπηρεσιών του Υπουργείου.
Είναι η πρώτη φορά που τέτοιες καταγγελίες από εργαζόμενους έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μάλιστα την ώρα που ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές του ανάγκες.
Επί της ουσίας οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι η προωθούμενη συρρίκνωση των υπηρεσιών και του προσωπικού, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία άσκησης Εμπορικής Πολιτικής, Προστασίας Καταναλωτή και Πολιτικής παρεμβάσεων σε θέματα Ανταγωνισμού με αποτέλεσμα τα καρτέλ να οργιάζουν και ο καταναλωτής να παραμένει απροστάτευτος.
Συγκεκριμένα, καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες στον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Αθ. Σκορδά για απραξία όσον αφορά την καταπολέμηση των καρτέλ στην αγορά.
«Με παρελκυστική τακτική οι κ.κ. Χατζηδάκης και Σκορδάς “στόχευσαν” στον αριθμό των Γενικών Γραμματειών και όχι, ως όφειλαν, στη δομή και τις πολιτικές κατευθύνσεις του νέου οργανωτικού μοντέλου, αδιαφορώντας για τους καταναλωτές, τον εμπορικό κόσμο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους», τονίζουν στην ανακοίνωση.
Κατήγγειλαν επίσης τις διασυνδέσεις του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, με το γραφείο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που, με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας, απέτρεψαν την αντικειμενική προσέγγιση του όλου πλέγματος των παρεμβάσεων στον τομέα του ανταγωνισμού και της παρακολούθησης των δομών της αγοράς, με αποτέλεσμα -σε συνθήκες τραγικής ύφεσης- οι τιμές των αγαθών και υπηρεσιών να παραμένουν σε πολύ υψηλά σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. επίπεδα.
Είναι, πάντως, απορίας άξιον πως με τις νέες αλλαγές, η πολύπαθη οργανική μονάδα «Ανάλυσης Δομής Αγοράς (είχε νομοθετηθεί αλλά ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία) «εξαφανίστηκε» από το νέο οργανόγραμμα.
Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως το Υπουργείο σκοπίμως την έθεσε σε αχρησία «για να μην ανησυχήσουν το δομημένα καρτέλ και να συνεχίσουν ανενόχλητα να λυμαίνονται την αγορά σε βάρος των καταναλωτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: