Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΜΦΙΣΣΑ : ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΣΗ



Η Μνήμη στην ...Κολώνα!!
Συνηθίζεται;
 
Στην αρχή, σύμφωνα με την περιγραφή του φίλου μας ο οποίος ευγενώς μας παραχώρησε την σημερινή φωτογραφία, ενόμισε ότι πρόκειται για τις συνήθεις κηδείες-πλάκες μεταξύ αντιπάλων φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων. Κοντοστάθηκε όμως, όπως μας περιέγραψε, στην κολώνα όπου ήταν αγκιστρωμένη η αναγγελία του Μνημοσύνου, μιάς και αντί ομάδος, αναφερόταν ο Δήμος Δελφών. Και θέλοντας να μας μεταφέρει την εικόνα και τις εντυπώσεις του από εκεί, απλά την φωτογράφησε. Έχουμε λοιπόν μιά κολώνα στην Άμφισσα και επάνω της ''καρφωμένη'' μιά αναγγελία Μνημοσύνου, παραμονές της 21-4-2013 και παρ' ότι το θέμα είναι εξεχόντως λεπτόν, εμείς με όλον τον πρέποντα σεβασμό και ακόμη παραπάνω, μη θέλωντας να προσβάλλουμε την μνήμη κανενός και τιμώντας τους αναφερόμενους σε αυτή την αναγγελία, έχουμε να κάνουμε την εξής παρατήρηση-ερώτηση:
Συνηθίζεται να προσκαλεί μιά Δημοτική Αρχή, τον Επίσκοπο και τις λοιπές Αρχές σε τελετή Μνημοσύνου σε εκκλησία, μέσω τοιχοκολλήσεων;

Υπάρχουν 100 τρόποι για να ειδοποιηθούν οι Αρχές και άλλοι 100 για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και το κοινό. Η ''τοιχοκόλληση'' αναγγελίας Μνημοσύνου με το όνομα του Δήμου και της Δημοτικής Ενότητας Αμφίσσης ως επικεφαλίδα, επιεικώς θα λέγαμε, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας. Φανταζόμαστε δε, ότι το Μνημόσυνο θα αναφέρεται σε εκλειπόντες και μόνον, παρ' ότι δεν διευκρινίζεται στα σημεία 2 και 3. Και πάλιν με όλον τον σεβασμό, αλλά το αναγγελτήριο έως και προ ολίγων ημερών, ήταν ακόμη στην κολώνα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: