Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Έχει στοιχεία ο Άκης ή θα συνεχίσει το βιολί του- Αρχίζει η δίκη


Όλα τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται από σήμερα στην δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του. Κι αυτό είναι απολύτως λογικό ,αλλά ενέχει και τον κίνδυνο η δίκη να μετατραπεί σ΄ ένα “σώου” από το οποίο μπορεί να έχουμε πολύ …θέαμα αλλά καθόλου ουσία.
Η υπόθεση που εκδικάζεται αφορά “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” κι όχι τις μίζες στους εξοπλισμούς. Τις οποίες φαίνεται ότι κανένας ακόμη και τώρα δεν τολμά να αγγίξει. Θέμα πολύ δημοφιλές για συζήτηση και άρθρα ,αλλά όταν φθάνει η στιγμή να εξεταστεί επί της ουσίας πάντα κάτι το σταματά.
Το ερώτημα και του τελευταίου πολίτη είναι αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει κάτι να πει για να ρίξει φως στα όσα έγιναν στους εξοπλισμούς επί των ημερών του. Έχει πολλές φορές ζητήσει να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που πήραν τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά, με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Θα κληθούν; Μάλλον όχι αν θυμηθούμε όσα είπε ο γνωστός δικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη: “Μην περιμένετε εκπλήξεις”.
Ωστόσο σε μια ακροαματική διαδικασία που μπορεί να τραβήξει σε μάκρος πολλά μπορεί να συμβούν. Πολλά να ακουστούν. Και άλλα θέματα να ανοίξουν. Γιατί επί Άκη δεν αγοράσαμε μόνο υποβρύχια.
Αν βέβαια ο πρώην ΥΕΘΑ δεν έχει κάποια τρανταχτά στοιχεία να αποκαλύψει και συνεχίσει το ίδιο βιολί ,ζητώντας απλά να έρθουν να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τότε όντως δεν θα έχουμε εκπλήξεις. Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ αν εμφανιστούν θα πουν το εξής απλό: “εμείς εξουσιοδοτούσαμε τον ΥΕΘΑ να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις και στην σύνταξη των συμβάσεων, δεν έχουμε ευθύνη”.
Η αλήθεια πάντως είναι για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δίκαιοι μπορούμε ότι κανείς δεν ανέμενε πραγματικά ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πως να το περιμένεις όταν ολόκληρη επιτροπή της Βουλής τον είχε απαλλάξει απ΄ οποιαδήποτε υπόνοια.
Κι όμως ο άλλοτε πανίσχυρος πολιτικός και ΥΕΘΑ ,με επαφές ισχυρές εντός και εκτός Ελλάδας από σήμερα δικάζεται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: