Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β.Αποστόλου και Τ.Κουράκης ζητούν: Προσλήψεις για το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας


Το καυτό θέμα της αδήριτης ανάγκης ενίσχυσης του Μουσικού Σχολείου σε εκπαιδευτικούς μουσικής ειδίκευσης, καθώς από Σεπτέμβρη το σχολείο αναπτύσσεται με μια επιπλέον τάξη, θίγουν με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Βαγγέλης Αποστόλου και ο Τάσος Κουράκης με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
Οι δυο βουλευτές ζητούν την ενίσχυση του σχολείου σε εκπαιδευτικό προσωπικό μουσικών ειδικοτήτων και παράλληλα θέτουν το θέμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τονίζοντας στο κείμενό τους ότι μέχρι τώρα λειτουργεί με αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές μουσικής.
Οι δυο βουλευτές τονίζουν προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι το σχολείο θα αποκτήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος την πρώτη του λυκειακή τάξη και θ’ αυξηθούν οι ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Στην περίπτωση δε, που ισχύσει η τραγική μείωση του αριθμού των αναπληρωτών που θα προσληφθούν θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Οι κ. Αποστόλου και Κουράκης ζητούν την εξαίρεση του σχολείου της Άμφισσας από αυτό το σχεδιασμό και ζητούν την ενίσχυσή του, τόσο με μόνιμους καθηγητές μουσικής, όσο και με αναπληρωτές.
Σημειώνουν επίσης ότι πρόκειται για νεοϊδρυθέν και διαρκώς αναπτυσσόμενο σχολείο, που έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο της Φωκίδας, ενώ εξυμνούν τη πολιτιστική του δραστηριότητα και τη σημασία της για την περιοχή.
 Το κείμενο της ερώτησης των δυο βουλευτών έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ 15/5/2013
 Προς τον κ. Υπουργό
 Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: Σχετικά με τις περικοπές αναπληρωτών καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Άμφισσας
Το Μουσικό σχολείο Άμφισσας ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 και στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει διανύσει κατάφερε, με την προσπάθεια εκπαιδευτικών –που στο σύνολό τους είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι- και μαθητών να καταξιωθεί ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα Μουσικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής.
Το εν λόγω σχολείο στα τρία χρόνια λειτουργίας του αναπτύσσεται διαρκώς και ταυτόχρονα παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών, ενώ συντελεί στην πνευματική και πολιτιστική παιδεία των ίδιων όσο και της περιοχής μέσα από τις δραστηριότητες και την πολιτιστική του δράση.
Στο σχολείο αυτό το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 φοιτούν  περί τους 60 μαθητές στις τρείς γυμνασιακές τάξεις, ενώ καμία θέση δεν έχει καλυφθεί με μόνιμους καθηγητές μουσικής ειδίκευσης.
Επίσης, το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά η τάξη του Λυκείου, το οποίο συνεπάγεται την αύξηση των αναγκών του σε εκπαιδευτικό προσωπικό και κυρίως προσωπικό μουσικών ειδικοτήτων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Τι προτίθεται να κάνει για την ενίσχυση του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας σε εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων;
 -Εάν πρόκειται να οδηγηθεί σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μουσικής ειδίκευσης και πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό;
Οι ερωτώντες βουλευτές
 Βαγγέλης Αποστόλου
 Κουράκης Τάσος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ? ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ???

Ανώνυμος είπε...

Τοπικό παράρτημα ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν υπάρχει... Πόσες ανακοινώσεις και δελτία τύπου έχει βγάλει επι Καλλικράτη; 2; 3;