Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Εγκαινίασαν ένα σκάνδαλο… Σημίτη!

σήραγγα-Καλλιδρόμου

Του Γιάννη Ντάσκα
Ωραία τα εγκαίνια για το «ξετρύπημα» της μεγαλύτερης σήραγγας των Βαλκανίων μόνο για τρένα.mΤην έκανε ο υπουργός Αναπληρωτής Σταύρος Καλογιάννης με το γενικό γραμματέα του υπουργείου του.
Οι τόνοι κρατήθηκαν χαμηλά. Πρώτον γιατί είναι χαρακτηριστικό του Σταύρου Καλογιάννη να ακούγεται σπάνια. Δεύτερον γιατί αυτή η σήραγγα από μόνη της είναι ένα σκάνδαλο και θα άξιζε να φωτίσει κανείς το παρασκήνιο ψάχνοντας πότε ακριβώς εκταμιεύονταν χρήματα από …τρία διαφορετικά πακέτα στήριξης (ευρωπαϊκοελληνικά) και που ακριβώς (αριθμοί λογαριασμών, τράπεζες, φυσικά νομικά πρόσωπα κλπ)κατέληγαν αυτά τα χρήματα.
Διότι αυτή η σήραγγα που μόνον χάριν ευφημισμού λέγεται «Καλλιδρόμου» άρχισε να κατασκευάζεται το 1997 επί Σημίτη. Και θα παραδοθεί  το…2016 δηλαδή στην λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. Σύνολο 19 χρόνια.
Τα περίφημα Λευκά όρη της Γαλλίας όπου είναι η μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης τα τρύπησαν σε 7 χρόνια και ολοκλήρωσαν τη σήραγγα με ΛΙΓΟΤΕΡΑ συνολικά χρήματα αν και η σήραγγα έχει διπλάσιο μήκος σχεδόν από τη δική μας που έχει τη “δικαιολογία” της διπλής ανεξάρτητης.
Γιατί έγιναν τα εγκαίνια χθές; Για να πάρουμε θάρρος από την οικονομική ανάκαμψη που θα έρθει αλλά ώσπου να έρθει θα φορολογήσουν και τον… ύπνο!
Όχι δεν είπε κανείς λέξη επίσημα για την σκανδαλώδη καθυστέρηση και το συνολικό κόστος αλλά ανεπίσημα κάποιοι λένε ότι “ήταν δύσκολο έργο γιατί ήταν βουνό… Το υψηλότερο βουνό της Ευρώπης και το πιο παγωμένο είναι ακριβώς τα Λευκά Όρη αλλά εκεί κάποιοι είναι σοβαροί.
Φταίει ο σημερινός υπουργός; Αν δώσει στη δημοσιότητα με λεπτομέρειες τι έγιναν τα χρήματα τα προηγούμενα χρόνια όχι…

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΝ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ , ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ . ΝΑ ΨΑΞΕΟΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Ε 9 ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ . ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ . ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΑΠΛΟ ΔΙΥΘΥΝΤΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ . ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ : ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ . ΕΤΣΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!