Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Κίνηση απελπισίας και πανικού από τον Ε. Βενιζέλο - Προβληματισμός και στη ΔΗΜΑΡ για το μέλλον.

Πρόταση για κοινή κάθοδο στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Πρόταση για κοινή κάθοδο στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Η πρόταση του Ε. Βενιζέλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν στοχεύει στην ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς όσο στην πολιτική του επιβίωση.
Ουσιαστικά αποτελεί μία κίνηση πανικού και απελπισίας αφού παρά τις δημοσκοπικές ''ενέσεις'' το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα ασταθές εκλογικό μέγεθος που φθίνει. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φοβάται, όσο τίποτε άλλο μία κακή επίδοση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο από τώρα και ενδέχεται να αποτελέσουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του Κινήματος που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου.
''Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα κόμμα του 5%, ένα απρόβλεπτο γεγονός ή η επιδείνωση της κρίσης μπορεί να μας κατεβάσει ακόμα παρακάτω και να μας εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη'', επισημαίνει στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου που θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ, ως brand name, έχει τελειώσει και ο χώρος της Κεντροαριστεράς χρειάζεται ένα νέο κόμμα, απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος.
Σε αυτό το σχήμα θα μπορούσαν εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να συμπράξουν ο κ. Λοβέρδος αλλά και στελέχη όπως ο κ. Φλωρίδης, η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Μόσιαλος και δυνάμεις από το χώρο της οικολογίας.
Οι συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η εκλογική επίδοση αυτού του νέου κόμματος στις ευρωεκλογές θα καταγράψει διψήφιο ποσοστό και θα αναδειχθεί σε τρίτη πολιτική δύναμη και ρυθμιστικό παράγοντα.
Αντίθετα αν δεν επιτευχθεί η κοινή κάθοδος το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να υπερκεραστεί όχι μόνο από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από τους ΑΝ.ΕΛ και το ΚΚΕ ενώ το ίδιο ισχύει για τη ΔΗΜΑΡ που μπορεί να μην εκλέξει ευρωβουλευτή.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα αποσταθεροποιηθεί και η κυβέρνηση αφού θα καταδειχθεί ένα σαφές έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δείχνει να ευνοεί το σενάριο για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να ήταν ενήμερος για την πρόταση Βενιζέλου. Ο Πρωθυπουργός θέλει να υπάρχει ένας τρίτος πόλος, ένα κόμμα του 12-14%, με το οποίο να μπορεί να υπάρχει κυβερνητική συνεργασία και να ανακοπεί η πορεία του Σύριζα.
Στο κόμμα του κ. Κουβέλη οι απόψεις διχάζονται.
Πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν με την κοινή κάθοδο , που την θεωρούν μονόδρομο για την πολιτική επιβίωση της ΔΗΜΑΡ.
Άλλοι αντιτείνουν ότι η σύμπραξη με φθαρμένα πρόσωπα και ότι εκφράζει το ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση των πολιτών, θα είναι καταστροφική και θα ερμηνευθεί ως πολιτική συναλλαγή από τους πολίτες.
Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο κ. Κουβέλης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και θα καθορίσει τις κινήσεις και τις αποφάσεις του, με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις και το πολιτικό κλίμα που θα επικρατεί το φθινόπωρο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΝΙ ΚΟΛΛΗΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΣΩΝΟΝΤΑΙ!!!ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΦΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.
Ο ΚΛΕΦΤΑΡΑΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΔΗΣΟ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΣΟΚ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ...ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΦΩΤΗΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΡΑΒΕΣΤΗ Ο ΜΟΝΤΕΡΟΣ ΤΣΙΡΙΜΟΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΠΑΝΤΩΣ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ!... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ...ΤΟΣΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΝΩΔΑΛΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ.Ο ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.