Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ : ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ !!!


Έγινε ΚΑΙ αυτό!!!
 
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Ελλήνων, στην σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ (σύμφωνα με ειδησεογραφικές ιστοσελίδες) να εισηγηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος, την άρση της Βουλευτικής Ασυλίας της Βουλευτού Νομού Φωκίδος κας Ασπασίας Μανδρέκα, μετά από εκκρεμμούσα σε βάρος της καταγγελία της Α.Ε.Π.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας), από την εποχή όταν η κα Μανδρέκα ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιτέας!!!...
 
Την είδηση, μετά από σχόλιο αγνώστου επισκέπτου μας (και τον ευχαριστούμε για αυτό), έχουμε εξακριβώσει και οι ίδιοι (epikourositeas.blogspot.gr) από την Γραμματεία Νομοθετικού της Βουλής και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής σε 2 ημέρες. Πέραν του τι θα αποφασίσει η ολομέλεια της Βουλής, αυτή καθ' εαυτή η είδηση αποτελεί πλήγμα για τον Νομό. Και αυτό δεν έχει σχέση με την κομματική, κυβερνητική ή αντιπολιτευτική διάθεση του καθενός μας, αλλά μόνο με την Φωκίδα και για την Φωκίδα.
 
 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα λάχανα ρε παιδιά...δεν ειναι μονο αυτη κατηγορουμενη για αυτες τις παπ.... έλεος. Τόσο μεγαλο θεμα;;; έγινε αρση της ασυλιας για να δικαστει σαν όλους τους άλλους! Ε και τι;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΕΔΩ ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΩΡΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.

Π.Λ. είπε...

"... αυτή καθ' εαυτή η είδηση αποτελεί πλήγμα για τον Νομό.."

Απογοήτευση και μόνον απογοήτευση για να μην πω θλίψη ...μπορεί να προκαλεί μία τέτοιου είδους προσέγγιση από τον Επίκουρο , ο οποίος δεν τιμά με αυτόν τον τρόπο το πάνσοφο όνομα το οποίο έχει την τιμή να φέρει ως επιλογή αρθρογαφικού ψευδωνύμου.
Και εξηγούμαι...
Αν είναι πλήγμα για την Φωκίδα και για τους πολίτες της η 'άρση' της ασυλίας της Βουλευτού μας για μιά αστική δίκη οικονομικού περιεχομένου και μάλιστα της πειρατικής ΑΕΠΙ που τόσα δεινά έχει προκαλέσει στον υγειονομικά επιχειρηματικό κόσμο , τότε τι μπορεί να πει κανείς για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ που τούτη η κοινή απάτη ως Βουλευτής των ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφερε στους εξαπατημένους ΕΛΛΗΝΕΣ??
Και όμως ...ως πλήγμα της Φωκίδας και του λαού της και κατ επέκταση της χώρας αποτελεί η ψήφιση του ΦΕΚ Α 240-12/12/2012 με το οποίο η χώρα μας γίνεται και επίσημα προτεκτοράτο αλλά και οι πολίτες της γίνονται άψυχοι αριθμοί στις πένες των οικονομικών κατακτητών της χώρας.
Για να μην παρεξηγηθώ ..εκλαμβάνω ως ευαισθησία του γράφοντος την αυτή προσέγγιση αλλά θα περίμενα στο όνομα και μόνον του ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ να προσεγγίζονταν ο στόχος του μεγάλου μας φιλοσόφου στην αναζήτηση των αιτιών της ανθρώπινης Φωκιδιώτικης εν προκειμένω δυστυχίας και των εσφαλμένων πολιτικάντικων "δοξασιών" που την προκαλούν, όπως για παράδειγμα η κομματική πειθαρχία , ώστε να υπάρξει η αντιπρόταση για την προοπτική μιας αληθινής πολιτικής μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες εις βάρος χώρας και λαού.
Λυπάμαι αν στεναχωρώ ...αλλά θλίβομαι που γίνεται ορατό και μέγιστο το δένδρο και όχι το δάσος με τους λύκους τύπου ΜΑΝΔΡΕΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τί ανακαλύψατε!!!!! Θα έπρεπε, αν πραγματικά κάνατε αντικειμενική δημοσιογραφία, να πείτε ότι η ίδια ζήτησε από τη Βουλή την άρση της ασυλίας της. Και ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση εγκαλείται ο τότε Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 10:18. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΝ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ! ΠΕΤΑΣ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑ...ΝΔΡΕΚΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε/α 1.03 καλύτερα για σένα να αναρωτηθείς για το περιεχόμενο του άρθρου, το νόημα του και την είδηση που μεταφέρει, παρά με την αμφιλεγόμενη εμπάθεια του καθενός. Δεν ξέρω ποιος νομίζεις ότι κρυβεται πισω απο αυτή την εμπάθεια που λες...αλλά σε ενημερώνω ότι πέφτεις πολύ έξω...για να μην τυραννιέσαι δηλαδή. Και όσον αφορά το άρθρο, είδηση θα αποτελούσε το γεγονός ότι εκκρεμεί ένα δικαστήριο όχι το ότι ήρθη η ασυλία. Αυτό θα ήταν αυτονόητο, γιατί να μην αρθεί?
Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη ;)

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα μας αναλογεί ευθύνη για το τι τραβάμε και θα εξακολουθήσουμε να υποφέρουμε σαν λαός μέχρι να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε το δέντρο από το δάσος και να βλέπουμε σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει το πρόβλημα.
Στο όλο ζήτημα με την Κα Μανδρέκα δεν είναι ότι έγινε άρση της ασυλίας της λόγω μιας αγωγής κατά αυτής και όλων των υπόλοιπων του Δ.Σ. Ιτέας που εκκρεμεί εδώ και χρόνια για γελοίους λόγους σε σχέση με τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα. Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα το έχει η ΑΕΠΙ και σε κανονικές συνθήκες το ζήτημα θα ήταν άνευ ουσίας για να μας απασχολήσει. Εάν δε οι άδειες μουσικής είχαν δοθεί τότε για λειτουργήσει η αγορά της Ιτέας και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους, να έπρεπε να συγχαρούμε τους τότε αιρετούς και μαζί και την Κα Μανδρέκα για το θάρρος τους . Αυτό όμως το ξέρουν μόνο οι καταστηματάρχες που πήραν της άδειες οπότε για αξιολόγηση των τότε αιρετών, όποιος δεν έχει γεννηθεί δικαστής ταλέντο με θεϊκή ευλογία, ας ρωτήσει τους εμπλεκόμενους καταστηματάρχες.
Το ότι πιθανότατα η Κα Μανδρέκα έχει ζητήσει η ίδια την άρση της ασυλίας της την τιμά και για όσους την ξέρουν έχει το επίπεδο να το κάνει αυτό, συμφωνούν δεν συμφωνούν μαζί της και με την τρικομματική κυβέρνηση.
Το ότι ο Επίκουρος και η Καρτερία και όποιος άλλος διακίνησε την είδηση έκαναν κάτι κακό, αφορά μόνο οπαδούς του σκοταδισμού και έχει σίγουρα να κάνει με το κακό παρελθόν του τόπου. Τα σχόλια στο διαδίκτυο συμπληρώνουν ισοδύναμα την είδηση και τελικά, αρέσει δεν αρέσει, ακούγεται όλη η αλήθεια και ο καθένας μπορεί να κρίνει από μόνος του. Αυτό ξεβολεύει όσους είχαν μάθει να λυμαίνονται το τόπο με τα παπαγαλάκια της ελεγχόμενης πληροφορίας. Ευτυχώς όμως η εποχή τους πέρασε όπως αυτή των δεινοσαύρων.
Η προσωπική μου άποψη για το θέμα είναι ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί και κάποιοι από εμάς ακόμα τσιμπάμε. Καταστρέφεται πραγματικά η χώρα μας, εξαθλιώνεται ο λαός μας και καταφεύγει στην αυτοκτονία και στην μετανάστευση. Η ασυλία επιτρέπει σε πολλούς από αυτούς που έκλεψαν και ρήμαξαν την χώρα μας να εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στην τρικομματική Κυβέρνηση. Και ξαφνικά μας πετάνε μία άρση ασυλίας για μια άσχετη μήνυση και εμείς αντί να προσβληθούμε για την κοροϊδία ψάχνουμε να φαγωθούμε και πάλι μεταξύ μας. Αλλού είναι το ζουμί της υπόθεσης. Μας πετάνε κρέας στην αρένα και εμείς τρέχουμε να το ξεσκίσουμε ή να το συγκαλύψουμε πιστοί στην αυτοκαταστροφική στάση που μας οδήγησε στο σήμερα.
Καλά κάνουμε και ανοίγουμε συζήτηση μέσω σχολίων, άρα καλά κάνουν όποιοι ανακινούν το θέμα. Ίσως έτσι καταλάβουμε κάτι ακόμα και περάσουμε στην επόμενη καλύτερη εποχή. Διότι από εμάς εξαρτώνται όλα και όχι από την Κα Μανδρέκα ή όποιον άλλο στην θέση της. Η ίδια δε, ίσως βοηθηθεί να καταλάβει το ποιόν της Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και στηρίζει, καταλαβαίνοντας ότι τέτοια «ανδραγαθήματα» άρσης ασυλίας είναι για να βρεθεί αυτή και άλλοι αθώοι νέοι στην αρένα της εκτόνωσης των εξαθλιωμένων ενώ οι ένοχοι παλιοί θα εξακολουθούν να κλέβουν και να ρημάζουν.
Σε παράδειγμα, αν κάποιος έχει στουμπίσει το μικρό δάχτυλο του ποδιού και έχει κόψει και τις φλέβες στα χέρια του, ο σώφρων γιατρός πρώτα θα δέσει τις φλέβες. Όσον αφορά την σήψη και την διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα σήμερα, η «θαρραλέα» Κυβέρνηση ξεκινά από το δαχτυλάκι. Προσοχή στο καλτσόν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛ μη μπερδευεις την ειδηση με την αποψη. το θεμα ειναι ειδηση. αντιθετα εσυ γραφεις την αποψη σου και ξεφευγεις απο την ειδηση και κατ επεκταση απο το θεμα.
σιγουρα δεν ειναι κατι σοβαρο. ειναι ομως ειδηση.

Πίσω κατσαπλιάδες εμπρός τραγουδιάρηδες είπε...

Φοβερό πλήγμα για τη Φωκίδα, διασυρμός, σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Η παρασιτική ΑΕΠΙ, ιδιωτική εταιρεία που άμα σου κάνει μήνυση είναι αυτεπάγγελτο μετά, που ζητάει λεφτά μέχρι και από τα ταξί για το ραδιόφωνο που παίζουν.

Δε μας λέτε καλύτερα για την υπόθεση αυτή καθ'αυτή από το να μοιρολογήτε;

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ!!!

ΓΡΑΨΕ ΡΕ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΛΑΘΟΣ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΘΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ. ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ????
ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?? ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ..ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

re megale ti anakalicate skandalo megalo .jeftiles me ayta asxoliste .ntropisas...enas itiotis.