Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Έρχεται η Νέα ΠασοκοΔημοκρατική Αριστερά!


Στη ρευστή εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος προβλέψεις πέρα από ένα χρονικό διάστημα που ξεπερνά το τώρα. Υπάρχουν όμως σενάρια τα οποία ενδεχομένως να επαληθευτούν, αλλά μπορεί και όχι. Χωρίς να αποκλείεται να επαληθευτούν και εν μέρει.
Ένα τέτοιο σενάριο βασίζεται σε κάποιες προθέσεις, ή και κινήσεις που παρατηρούνται αυτό τον καιρό, σε συνδυασμό με τα σημερινά δεδομένα. Βλέπουμε, ας πούμε, τον Σαμαρά να δείχνει διαθέσεις να ηγηθεί μίας  παράταξης ευρωπαϊκής προοπτικής, που θα αποτελεί στις... επόμενες εκλογές τον ένα πόλο της πολιτικής σκηνής, βλέποντας το ΠΑΣΟΚ κυρίως να αδυνατεί να ανακάμψει στο ελάχιστο. Φυσικά, αυτό σημαίνει και υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι αυτή η νέα παράταξη δεν θα λέγεται Νέα Δημοκρατία και θα πάψει να είναι «καραμανλικό» κόμμα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα το πετύχει.
Βλέπουμε επίσης έναν Βενιζέλο να διαπιστώνει ότι το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ να αποτελεί ασήκωτο βαρίδι και να προσπαθεί να ξεφύγει από αυτό. Μάταια ίσως και χωρίς να μπορεί να παραδεχθεί ότι και ο ίδιος έχει ευθύνες με τους χειρισμούς του, ή ότι δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι «δεν τραβάει» σαν προσωπικότητα. Που σημαίνει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του αποδέχεται την πιθανότητα να προσχωρήσει στην παράταξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, αν καταφέρει να τη στήσει ο Σαμαράς.
Διαβάζουμε ακόμη την πρόταση του Πάγκαλου για ένα κοινό ψηφοδέλτιο των κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, ώστε να αντιμετωπίσουν τα αντιευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης και την «Χρυσή Αυγή». Χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,  ιδιαίτερα η δεύτερη θα δεχθούν κάτι τέτοιο, αν και η ιδέα δεν είναι κακή. Μόνο που ο Πάγκαλος δεν είναι πλέον παράγοντας στην πολιτική ζωή και δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος του Κουβέλη, αν και υποψιαζόμαστε ότι θέλει να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας. Οι ευρωεκλογές πάντως μπορεί να αποτελέσουν κομβικό σημείο, είτε γιατί όταν θα φτάσουμε σε αυτές θα έχουν γίνει ζυμώσεις που το αποτέλεσμά τους θα το δούμε στα σχήματα που θα πάρουν μέρος, είτε γιατί θα είναι αφετηρία εξελίξεων.
Στο μεταξύ, θα δούμε αν θα ξεφουσκώσει ή θα θεριέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κατανοήσουμε πόσο μεγάλη είναι η απειλή της «Χρυσής Αυγής» και πως θα την αντιμετωπίσει, όχι μόνο η συντεταγμένη πολιτεία στην Ελλάδα, αλλά και η Ευρωζώνη στο σύνολό της και όλα αυτά θα εξαρτηθούν απόλυτα και με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.
Άγγελος Στάγκος από reporter , μοντάζ Γρέκι
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΛΟΓΩ ΕΕ Η ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΕΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.