Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πλήρης κατάρρευση της οικοδομής

oikodomh
ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ...ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ
Σαν βόμβα έσκασαν τα νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την οικοδομική δραστηριότητα, καθώς καταγράφεται εικόνα πρωτοφανούς συρρίκνωσης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό αφενός για το ΑΕΠ της χώρας αφετέρου για τους απασχολούμενους στον ευρύτερο χώρο των κατασκευών. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, οι νέες άδειες τον Φεβρουάριο μειώθηκαν περαιτέρω κατά 45,4% και ειδικά στην Αττική κατά 39%, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στα νησιά του Ιονίου (67,7%). Ανάλογα είναι τα στοιχεία που αφορούν στον όγκο των νέων οικοδομών, ο οποίος μειώθηκε περαιτέρω κατά 44,8% σε όλη την Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (71,8%)!
Τα εν λόγω στοιχεία, όπως και εκείνα της Τράπεζας της Ελλάδας που κατέγραψαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους μείωση των αγοραπωλησιών ακινήτων κατά 24,5%, με την αξία αυτών των συμβολαίων να είναι μειωμένη κατά 34,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, έρχονται σε μια περίοδο όπου μπαίνει στη τελική ευθεία ο σχεδιασμός για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων αλλά και εν αναμονή των νέων αντικειμενικών αξιών, με τους εγχώριους αναλυτές να επισημαίνουν ότι απαιτείται εξορθολογισμός της φορολόγησης των ακινήτων, έτσι ώστε να μη μπει οριστικά ταφόπλακα στη παραπαίουσα εδώ και 5 χρόνια κτηματαγορά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΟ 35% ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ! ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΜΕ 23% ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ 35% ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ !