Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πρόσκληση συμμετοχής στην πρώτη αρχαιολογική συνάντηση Δήμου Δωρίδος



Το αρχαιολογικό παρελθόν του Δήμου Δωρίδας: η έρευνα και οι προοπτικές ανάδειξης.
Προϊστορικοί έως και βυζαντινοί χρόνοι.
Λιδωρίκι– Μαλανδρίνο, 9-10 Αυγούστου 2013
Η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμος Δωρίδας (Δωριέων) και η Πολιτιστική Κίνηση Μαλανδρίνου «Ο Φύσκος» προσκαλούν όλους τους συναδέλφους, επιστήμονες και ερευνητές που δραστηριοποιούνται και μελετούν την περιοχή που εμπίπτει στα σημερινά διοικητικά όρια του Δήμου Δωρίδας της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας να λάβουν μέρος στη πρώτη Αρχαιολογική Συνάντηση για την αρχαιολογική έρευνα στο Δήμο Δωρίδας με τίτλο «Το αρχαιολογικό παρελθόν του Δήμου Δωρίδας: η έρευνα και οι προοπτικές ανάδειξης. Προϊστορικοί έως και βυζαντινοί χρόνοι». Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Λιδωρίκι και το Μαλανδρίνο κατά το διήμερο 9-10 Αυγούστου 2013. Η δαπάνη μετάβασης και διαμονής των ομιλητών θα καλυφθούν από τους διοργανωτές.
Σκοπός της συνάντησης είναι η αφύπνιση του ενδιαφέροντος για τις αρχαιότητες του σημερινού Δήμου Δωρίδας. Σε αυτήν την εκτεταμένη περιοχή με τις πολλές ιδιαιτερότητες και τη μοναδική γεωλογική διαμόρφωση, εκτείνονταν κατά την αρχαιότητα τμήματα της χώρας των Αιτωλών και των Λοκρών, ενώ οι διάσπαρτοι οικισμοί των μεσαιωνικών χρόνων βεβαιώνουν τη διαχρονική κατοίκηση του τόπου.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν ανασκαφικές εκθέσεις και νέα ευρήματα, εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και θεωρητικά θέματα, όπως η ιστορία και οι λατρείες της περιοχής. Θα υπάρχει δυνατότητα για την παρουσίαση αναρτώμενων ανακοινώσεων (posters). Διάρκεια ανακοινώσεων 20 λεπτά.
Υποβολή περίληψης
Για τη συμμετοχή στο Συμπόσιο παρακαλείσθε να αποστείλετε περίληψη με έκταση όχι μεγαλύτερη από 400 λέξεις είτε σε μορφή Microsoft Word (.doc or .docx) είτε Adobe PDF (.pdf), η οποία θα συνοδεύεται από συμπληρωμένη τη δήλωση συμμετοχής που συνάπτεται στο παρόν έως την 31η Μαΐου 2013. Οι περιλήψεις πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση της Ι΄ Ε.Π.Κ.Α.: iepka@culture.gr  Οι επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η Αγγλική και η Ελληνική.
ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: (όπως επιθυμείτε να τυπωθεί στο Πρόγραμμα και στα Πρακτικά
ΙΔΙΟΤΗΤΑ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ:
ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Έως 400 λέξεις):

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: