Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της ΔΟΥ Άμφισσας


Φεύγουν τα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικό της ΔΟΥ Άμφισσας προς Λιβαδειά
Ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών και του νέου Οργανογράμματος που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η διατήρηση μόνο 59 Δ.Ο.Υ. με Τμήματα Ελέγχου και Δικαστικό σε όλη την επικράτεια.
Όσον αφορά την ήδη ενοποιημένη Δ.Ο.Υ. Άμφισσας-Λιδωρικίου, προκύπτει από το έγγραφο αυτό η μεταφορά των κρίσιμων τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας στη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς. Η μεταφορά αυτή που ανακοινώνεται για προφανείς λόγους άρον άρον και χωρίς καμία ουσιαστική οργάνωση, θα αποβεί εξαιρετικά επιζήμια για τους φορολογούμενους πολίτες της Φωκίδας αλλά και για τους υπαλλήλους, οι οποίοι θα αναγκαστούν να ταξιδεύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και με δυσβάστακτο κόστος προκειμένου να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντά τους. Σημειώνουμε ότι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η ηλεκτρονικοποίηση και εκσυγχρονισμός των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, επαγγελματίες, λογιστές και φοροτεχνικούς έχουν ελάχιστα προχωρήσει, με αποτέλεσμα τη βέβαιη πρόκληση απίστευτης ταλαιπωρίας σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Φωκίδας, αν περάσει μια τέτοια εξωπραγματική πρόταση. Ήδη η πρώτη συγχώνευση της πρώην Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους κατοίκους των δύσβατων και ορεινών περιοχών του Νομού μας.
Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι η Άμφισσα είναι πρωτεύουσα ενός ολόκληρου Νομού και πρέπει να αντιμετωπίζεται με το δέοντα σεβασμό από την Πολιτεία, καθώς και ότι λόγω της ειδικής γεωμορφολογίας του τόπου μας, η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας από Δ.Ο.Υ. άλλων Νομών είναι δυσχερής και πολύ χρονοβόρα, ενώ κάποιες μέρες του χρόνου (τις χειμωνιάτικες) μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη ή ακόμη και αδύνατη.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας για συμπαράσταση στον αγώνα  για διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας σε επίπεδο αντίστοιχο με τις πρωτεύουσες των γειτονικών μας Νομών. Θέλουμε μια Δ.Ο.Υ. σύγχρονη, λειτουργική και με όλα τα απαραίτητα τμήματα που βοηθούν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού και ταυτόχρονα προασπίζουν το Δημόσιο συμφέρον. Σε αυτό το πλαίσιο, η διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας – Λιδωρικίου σε αξιοπρεπές επίπεδο στελέχωσης, οργάνωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών, κρίνεται απολύτως απαραίτητη όχι μόνο λόγω επικείμενων μετακινήσεων ή και απολύσεων προσωπικού, αλλά και για το ότι η επιχειρούμενη αποδυνάμωση, εφόσον περάσει, είναι βέβαιο ότι θα είναι μόνο η αρχή για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της Δ.Ο.Υ., με πιθανότερη κατάληξη την πλήρη κατάργησή της.
Το παρόν ψήφισμα να κατατεθεί στους εξής:
1. Βουλευτή Φωκίδας, κ. Μανδρέκα
2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας. Κ. Γαζή (παρακαλούμε για την εισαγωγή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας)
3. Δήμαρχο Δελφών, κ. Φουσέκη (παρακαλούμε για την εισαγωγή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών)
ΑΜΦΙΣΣΑ, 17-05-2013

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟΞΕΡΕΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Απο ολη την ανακοινωση αυτο καταλαβες 6,34 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!