Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ανάμεσα σε 405 θέσεις επικουρικών: Προκηρύχθηκαν δυο ιατρικές θέσεις για την Άμφισσα


Με προχθεσινή απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, προκηρύχθηκαν τετρακόσιες πέντε (405) θέσεις επικουρικών ιατρών για την ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι δυο επικουρικοί γιατροί (νεφρολόγος και παθολόγος) για το νοσοκομείο Άμφισσας.
 Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσω των προβλεπόμενων εκ του νόμου διαδικασιών.
 Στο δελτίο τύπου του υπουργού σημειώνεται ότι «με την παραπάνω απόφαση του Υπουργού Υγείας συνεχίζεται αταλάντευτα η στελέχωση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση, αναμένεται να ανακοινωθεί η υλοποίηση του σχεδιασμού ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των νοσηλευτικών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδος».
 Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται, όχι μόνο για επιτυχία κανενός πολιτικού παράγοντα, αλλά πρόκειται για απόλυτη υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Είναι σαφές ότι θέσεις μόνιμου προσωπικού που συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνονται. Οι δυο επικουρικοί, όπως και όλοι οι άλλοι επικουρικοί στο νοσοκομείο μας, θα έπρεπε από διετίας να έχουν μονιμοποιηθεί, δεδομένου ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί και αποχωρήσει αρκετοί γιατροί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: