Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Διοργάνωση ημερίδας από το ΚΠΕ Άμφισσας στις 22 Μαίου 2013




Το ΚΠΕ Άμφισσας σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Α/μιας και Β/μιας Εκπ/σης Νομού Φωκίδας (τμήματα σχολικών δραστηριοτήτων), το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Άμφισσας και το σύλλογο εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος, διοργανώνει ημερίδα στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης επιμόρφωσης ενηλίκων,  που θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα στις 22/05/2013 (Τετάρτη) στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Άμφισσας  με θέμα:
«Βιοπαιδαγωγική, μια νέα προσέγγιση μάθησης»
Η θεωρία του βιοπαιδαγωγισμού αναφέρεται σε μια διεπιστημονική προσέγγιση μεταξύ της παιδαγωγικής – εκπαιδευτικής στρατηγικής και της βιολογίας της μάθησης – προσεγγιζόμενης στο επίπεδο της εξελικτικής  και αναπτυξιακής διαμόρφωσης του εγκεφάλου και του παιδαγωγικο-εκπαιδευτικού και φυσικού περιβάλλοντος. Μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων Α/μιας και Β/μιας Εκπ/σης του Δήμου Δελφών, μέλη των επιστημονικών, επαγγελματικών  και άλλων συλλόγων του νομού Φωκίδας, πολίτες  κτλ.
Πρόγραμμα
Τετάρτη 22 Μαίου 2013
17.15-18.00 : Προσέλευση – εγγραφές - παραλαβή φακέλου - Καφές και σνακ
18.00-18.15 : Στοχοθεσία ημερίδας – χαιρετισμοί
18.15-17.00 : «Βιοπαιδαγωγισμός»: Μια νέα αποτελεσματική μαθησιακή θεωρία αξιοποίησης της εξελικτικο-αναπτυξιακής δυναμικής του εγκεφάλου και του παιδαγωγικο-εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Σταμάτης Αλαχιώτης, ομότιμος Καθηγητής Γενετικής Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.  T. Πρύτανης του Παν/μιου Πατρών & τ. Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
18.00-18.25: Ανάπτυξη βιοπαιδαγωγικών διδακτικών και αξιολογικών εργαλείων - Πειραματικός έλεγχος του «Βιοπαιδαγωγισμού» στο Δημοτικό.  Ελένη Καρατζιά – Σταυλιώτη, επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.
18.25-18.50:   Εφαρμογή του «Βιοπαιδαγωγισμού» στο Γυμνάσιο με σημαντική βελτίωση της επίδοσης/μάθησης των μαθητών.  Βενετία Νικήτα, Εκπαιδευτικός Δ.Ε., Βιολόγος, M.Sc. Βιοηθικής, Υπ. Διδάκτωρ.
18.50-19.00:   Διάλειμμα Καφές και σνακ
20.15-21.15:  Στρογγυλή τράπεζα - Συμπεράσματα
Παλιαλέξης Ηλίας - Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας
Αναγνώστου Ηλίας - Σχολικός σύμβουλος. Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας
Τζωρτζόπουλος Δημήτριος - Σχολικός σύμβουλος. Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας
Σταμάτης Αλαχιώτης, Ελένη Καρατζιά – Σταυλιώτη,  Βενετία Νικήτα.
Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Άμφισσας
Μιχάλης Θεοχαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: